Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ακαρπη η χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ

Μόνο η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση κινητοποιήσεων με την έναρξη της χρονιάς, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η βάση πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της

Σε μια "επί παντός επιστητού" συζήτηση, χωρίς αποφάσεις για κινητοποιήσεις, αναλώθηκε η χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που συνήλθε για να χαράξει την πορεία του κλάδου ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, η οποία ξεκινά στο φόντο των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι διορισμοί εκπαιδευτικών, ούτε έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για κινητοποιήσεις ενάντια στη συντηρητική λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ Θαν. Γκεσούλης, πρότεινε στην αρχή της σχολικής χρονιάς η ΔΟΕ να απευθυνθεί με ανοιχτή επιστολή στους γονείς, ενημερώνοντάς τους για την αντιεκπαιδευτική πολιτική. Πρότεινε επίσης να συνδιοργανωθούν με εκπαιδευτικούς φορείς συλλαλητήρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που θα δίνουν αγωνιστικό ξεκίνημα στη νέα χρονιά και θα αποτελούν συνέχεια των μεγαλειωδών αγωνιστικών κινητοποιήσεων του Ιούνη. Η ΔΕΕ πρότεινε να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων στις 21 με 25 του Σεπτέμβρη και Ολομέλεια των προέδρων στις 26 του Σεπτέμβρη για τη χάραξη της πορείας του κλάδου, με απεργιακές κινητοποιήσεις στις αρχές Οκτώβρη. Η ΔΕΕ επισημαίνει την αναγκαιότητα συντονισμού της πάλης των εκπαιδευτικών με τους άλλους φορείς στην κατεύθυνση δημιουργίας του μετώπου παιδείας που θα μάχεται για την κατάργηση του νόμου 2525, ενιαίο υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο, δίχρονη προσχολική αγωγή, διατήρηση της επετηρίδας και μαζικούς διορισμούς μέσα από αυτή, διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων, ενάντια στην πολιτική λιτότητας.

Την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα επισημαίνει με αφορμή τη χτεσινή συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ Θαν. Γκεσούλης,που τόνισε στο "Ρ": "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σημερινοί συσχετισμοί δυνάμεων έχουν μετατρέψει τα συνδικάτα σε μοχλούς συναίνεσης - παθητικούς δέκτες που δέχονται σχεδόν αδιαμαρτύρητα τις όποιες αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης. Είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαίο η ίδια η βάση του κλάδου να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, παραμερίζοντας εκείνες τις δυνάμεις που συνειδητά μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη των αγώνων. Είναι αναγκαία η πάλη για αλλαγή των συσχετισμών, αν θέλουμε να αποκτήσουν τα όργανα αυτά ταξικό προσανατολισμό. Διαφορετικά, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις συγκεκριμένες ηγετικές πλειοψηφίες", κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διορισμοί για πολιτική εκμετάλλευση(1998-08-12 00:00:00.0)
Σήμερα αποφασίζουν οι καθηγητές(1998-03-28 00:00:00.0)
Συνένοχοι στο αντιεκπαιδευτικό έγκλημα(1997-09-20 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις με το ξεκίνημα της χρονιάς(1997-08-22 00:00:00.0)
Μονοπαραταξιακό προεδρείο επέβαλε η ΠΑΣΚ(1997-07-01 00:00:00.0)
Μέτωπο παιδείας ή ανάμεσα στους φορείς;(1996-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ