Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σε προεκλογική ομηρία οι 800 συμβασιούχοι

Κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ συνεχώς "δεσμεύονται" για λύση του προβλήματος. Ανάλογη εκμετάλλευση επιδιώκει και ο νυν δήμαρχος

Στην εκμετάλλευση της δυστυχίας εκατοντάδων εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, που έχασαν τη δουλιά τους με μία δικαστική απόφαση, στηρίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να διατηρήσει την κατάσταση της ομηρίας τους. Κατάσταση που η ίδια, με την πολιτική της, δημιούργησε και με ανέξοδες υποσχέσεις προσπαθεί να τη μετατρέψει σε ψήφους υπέρ του εκλεκτού της, υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Φωτίου.Πρόκειται για τους πάνω από 800 συμβασιούχους, που βρίσκονται στο δρόμο από τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ την ίδια στιγμή οι κάθε είδους κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ δεσμεύονται για λύση του προβλήματός τους χωρίς να κάνουν τίποτα.

Η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ φάνηκε και κατά την προχθεσινή συνάντηση που είχε ομάδα εργαζομένων με το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου Θόδωρο Τσουκάτο,ο οποίος είπε ότι μετά την άρνηση του υπουργού Εσωτερικών Αλέκου Παπαδόπουλου, να προωθήσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίησή τους, θα γίνουν προσπάθειες... αλλού. Να σημειωθεί ότι μόλις πριν ένα μήνα, δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση μέσα στον Αύγουστο θα είχε αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ανάλογες υποσχέσεις για θετική αντιμετώπιση του ζητήματος μέσω νομοθετικής ρύθμισης είχε δώσει και ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου,ενώ από τη μεριά του ο Χρ. Φωτίου είχε δεσμευτεί ότι θα πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ολα αυτά αποδείχτηκαν ελιγμοί προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραμείνουν αγκιστρωμένα ψάρια μέχρι τις εκλογές.

Οι ίδιοι, εξάλλου, που έλεγαν ότι θα λυθεί το θέμα των συμβασιούχων με νομοθετική ρύθμιση, δύο φορές απέρριψαν στη Βουλή σχετικές τροπολογίες του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση όλων όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου. Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε στη Βουλή ήταν ότι οι τροπολογίες αυτές δεν κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό ήταν και το επιχείρημα του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, στη Βουλή πριν μερικές μέρες, ο οποίος όμως δεν είχε καμία δυσκολία νωρίτερα να δεχτεί άλλη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, εξίσου άσχετη με το συζητούμενο νομοσχέδιο.

Στη λογική της προεκλογικής "αξιοποίησης" του δράματος των εργαζομένων κινείται και ο δήμαρχος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης,ο οποίος αφού εκμεταλλεύτηκε όλο το νομοθετικό πλαίσιο για να προσλάβει εργαζόμενους - ομήρους, τώρα υποτίθεται ότι αγωνίζεται για τη λύση του προβλήματος, πάντα όμως στα πλαίσια των υπαρχόντων νόμων που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να το διαιωνίζουν. Υπενθυμίζουμε ότι πριν τις διακοπές του Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία είχε δεχτεί πρότασή του για διενέργεια διαγωνισμού κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων του δήμου που υποτίθεται ότι θα γινόταν από τους συμβασιούχους. Παρά το ότι αποδείχτηκε πως η σχετική απόφαση κάθε άλλο παρά θα βοηθούσε την πρόσληψη έστω και μερικών από αυτούς, προχθές αρνήθηκε πεισματικά να δεχτεί την πρόταση του επικεφαλής της κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Παναγιώτη Σαλπέα, να ακυρωθεί αυτή η απόφαση.

Τελικά το μόνο θετικό από όλη αυτή την ιστορία, που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί, είναι ότι οι εργαζόμενοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος τους. "Μαυρίστε τους στις εκλογές" ήταν η συμβουλή που έδωσε στους παρευρισκόμενους, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εργαζόμενους ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Κώστας Τζατζάνης.Συμβουλή που έγινε δεκτή με θυελλώδη χειροκροτήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απάντηση στις αθλιότητες του υπουργού Εσωτερικών(2017-12-21 00:00:00.0)
Η γνωστή προσπάθεια καλλιέργειας κάλπικων προσδοκιών...(2017-06-23 00:00:00.0)
Κατατέθηκε ρύθμιση για τη διευθέτηση του τρόπου πληρωμής τους(2017-02-15 00:00:00.0)
Να αρθεί άμεσα η αδικία(2005-11-17 00:00:00.0)
Πρόθεση για διατήρηση της ομηρίας(2002-03-22 00:00:00.0)
"Δηλωσίες" θέλει τους αγρότες ο Τζουμάκας!(1997-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ