Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΤΑΣ"
Επικεφαλής του ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου ο Ν. Καραβασίλης

Το Νίκο Καραβασίλη θα στηρίξει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Αρτας", για να διεκδικήσει το Δήμο. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η παράταξη σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, όπου αναδείχτηκαν και οι δέκα πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Μέσα από μια πλατιά συμπαράταξη της Αριστεράς, των ριζοσπαστικών -οικολογικών δυνάμεων και με τη δημιουργία ενός δημοτικού, αριστερού, ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου για το δήμο της Αρτας, άνοιξαν πλέον οι ορίζοντες ενάντια στη συναίνεση και στην υποταγή, για έναν διεκδικητικό, μαχητικό, αγωνιστικό προσανατολισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

"Οι δημοτικές εκλογές, τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος, διεξάγονται σε μια περίοδο που η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, εναρμονισμένη στη Συνθήκη του Αμστερνταμ έχει επιλέξει σαν κύριους στόχους την κατάργηση των συλλογικών κατακτήσεων, τη συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, την άγρια λιτότητα την ένταση της κρατικής αυθαιρεσίας, τη δημιουργία κλίματος ξενοφοβίας και ρατσισμού. Από την άλλη οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε συγκεντρωτικούς και γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που μόνη αποστολή έχουν τη φορολόγηση των πολιτών με τη δικαιολογία της "ανταποδοτικότητας" και την εκχώρηση της δημοτικής περιουσίας στους ιδιώτες". Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ο Ν. Καραβασίλης, οι αντισυναινετικές δυνάμεις οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της οικολογίας οφείλουν να χαράξουν τη δική τους στρατηγική για την παρέμβαση στην πόλη από θέσεις κοινωνικής αντιπολίτευσης σε αντίθεση με τα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά σενάρια και σχήματα. Η σύγκλιση που επιτεύχθηκε στην πόλη μας έγινε πάνω σε κοινές θέσεις και βασίστηκε στις αρχές της ουσιαστικής δημοκρατίας, της καλής πίστης της ισοτιμίας και της αλληλεγγύης".

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το σχήμα αυτό θα παραμείνει και μετά τις εκλογές, γιατί είναι ένα σχήμα με προοπτική στο μέλλον και τους αγώνες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ