Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Απλή αναλογική στην πράξη

Αποφασισμένη και πριν ακόμα γίνουν οι αναγκαίες νομοθετικές και άλλες μεταβολές να εφαρμόσει στην πράξη την απλή αναλογική είναι η"Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα ", που δεσμεύεται ρητά στο πρόγραμμά της ότι στα δημοτικά και διαμερισματικά συμβούλια "θα μετέχουν με δικαίωμα λόγου όλοι όσοι θα εκλέγονταν αν ίσχυε το σύστημα της απλής αναλογικής".

Ειδικά για τα επτά διαμερίσματα της Αθήνας ο επικεφαλής της Συμπαράταξης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Λεων. Αυδής,απαντώντας χτες σε σχετική με τα διαμερισματικά συμβούλια επιστολή τού επίσης υποψηφίου Δ. Μπέη,ανακοίνωσε ότι η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" έχει περιλάβει στο πρόγραμμά της και θα διεκδικήσει για τα διαμερισματικά συμβούλια:

  • Εκλογή τους με το σύστημα της απλής αναλογικής.
  • Μεταφορά εξουσιών και αρμοδιοτήτων προς τα διαμερισματικά συμβούλια.
  • Αναχωροθέτηση των δημοτικών διαμερισμάτων και ανασύνταξη των εκλογικών καταλόγων με βάση τον τόπο της πραγματικής κατοικίας και όχι την ενορία της γέννησης.
  • Πρόβλεψη ιδιαίτερου προϋπολογισμού των διαμερισμάτων και εξασφάλιση υλικοτεχνικής υποδομής για την οργάνωση και εκτέλεση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικών έργων και άλλων δραστηριοτήτων.

Να σημειώσουμε ότι καθώς η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα" στοχεύει στην προώθηση της λαϊκής συμμετοχής και του ελέγχου σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του δήμου και τη συμμετοχή τους στη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων, η αναχωροθέτηση των δημοτικών διαμερισμάτων και ιδιαίτερα η ανασύνταξη των εκλογικών καταλόγων με βάση τον τόπο κατοικίας, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την πραγμάτωση αυτού του στόχου.

Σήμερα, που ο δήμος γίνεται όλο και πιο απρόσωπος και γραφειοκρατικός και οι δημοκρατικές διαδικασίες κατάντησαν ανούσια ρουτίνα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται και στο πρόγραμμα του συνδυασμού του Λεων. Αυδή, η κατανομή των δημοτών με βάση τις ενορίες απ' όπου κατάγονται, τους αναγκάζει όχι μόνο να ψηφίζουν άγνωστούς τους υποψηφίους διαμερισματικούς συμβούλους, αλλά κυρίως να αποφασίζουν για μια περιοχή που αγνοούν ή δεν ενδιαφέρονται άμεσα, την ίδια ώρα που δεν μπορούν για τον ίδιο λόγο να παρέμβουν και να αποφασίσουν για την τύχη και τα ζητήματα της γειτονιάς που κατοικούν και γνωρίζουν και τελικά να αδιαφορούν...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβάθμιση των Διαμερισματικών Συμβουλίων ζητά η «Συμπαράταξη»(2003-01-08 00:00:00.0)
«Εκπληρώθηκε η τελευταία του επιθυμία»(2000-11-24 00:00:00.0)
Θερμές ευχαριστίες προς τη δημοτική αρχή της Αθήνας(2000-09-28 00:00:00.0)
Ο αγώνας κερδίζεται στις γειτονιές(1998-10-08 00:00:00.0)
Γενικευμένη επίθεση στα λαϊκά στρώματα(1998-07-22 00:00:00.0)
Για να γίνει η Αθήνα η δική μας πόλη(1998-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ