Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Σε μέτωπο ενάντια στην αντιαγροτική, αντιλαϊκή πολιτική καλούν ο πρόεδρος της κοινότητας Προχώματος και υποψήφιοι δήμαρχοι Κουφαλίων, Χαλκηδόνας, Αξιού, Χαλάστρας, Εχεδώρου και Αγ. Αθανασίου

Την αντίθεσή τους στη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ",εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους εφτά υποψήφιοι δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ένας κοινοτάρχης και καλούν το λαό της περιοχής να δημιουργήσει μέτωπο ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε μαρασμό την περιοχή, ξεκληρίζοντας την αγροτιά και διαλύοντας το συνεταιριστικό κίνημα.Ο πρόεδρος της Κοινότητας Προχώματος Σάββας Μωυσίδης,και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κουφαλίων Πάνος Μακρίδης,Χαλκηδόνας Σάββας Σιδηρόπουλος,ΑξιούΓιώργος Ρίσκος,Χαλάστρας Μαρία Δαρδαγάνη,Εχεδώρου Τάσος Πασχαλούδης και Αγ. Αθανασίου Φίλιππος Εμμανουηλίδης,σημειώνουν ότι η απόφαση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ να παραχωρήσει εν αγνοία των αγροτών, τον πλήρη έλεγχο της Ενωσης στην ΑΤΕ ουσιαστικά υποθηκεύει το μέλλον της Οργάνωσης και βγάζει στο σφυρί την περιουσία της, που είναι περιουσία των αγροτών της περιοχής. Η απόφαση αυτή, όπως τονίζουν, ανοίγει νέο κύκλο αντεργατικών μέτρων για τους εργαζομένους της και οδηγεί, όπως όλα δείχνουν, στην παραπέρα συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της, στη μετοχοποίηση και στο ξεπούλημά της στο μεγάλο κεφάλαιο.

Για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, οι υποψήφιοι δήμαρχοι καταδεικνύουν ως υπεύθυνη την αντιαγροτική πολιτική που σχεδιάζεται στις Βρυξέλλες και εφαρμόζεται στη χώρα μας από την κυβέρνηση, με τη στήριξη που της παρέχουν οι αγροτοπατέρες στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι της περιοχής αναφέρουν στην επιστολή τους: "Οταν στόχος αυτής της πολιτικής είναι να ξεκληρίσει τους αγρότες από τη γη τους, για να μείνει αυτή στους λίγους νέους μεγαλοτσιφλικάδες, είναι φυσικό να θέλουν να διαλύσουν τη συνεταιριστική οργάνωση που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

Συναισθανόμενοι την ευθύνη που έχουμε για να μη μαραζώσει ο κάμπος του Αξιού, για να αναπτυχθεί ο τόπος μας, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε ενάντια στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, τη διάλυση της "Ομοσπονδίας" και την ερήμωση της Δυτικής Υπαίθρου.

Πιστεύουμε ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πρώτα απ' όλα να βρίσκεται δίπλα στον άνθρωπο και τα προβλήματά του.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τους δήμους της περιοχής μας με μεγάλους δρόμους, πολλά πάρκα, παιδικούς σταθμούς κλπ. και ταυτόχρονα τους δημότες ξεκληρισμένους από τη γη τους, μεγαλώνοντας τις στρατιές των ανέργων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης".

Οι υποψήφιοι, επίσης, καλούν τους δημάρχους, τους προέδρους, τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια, να πάρουν άμεσα θέση για το πρόβλημα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Να πάρουν πρωτοβουλίες και μαζί με τους αγροτικούς φορείς να αντισταθούν, ώστε να μην περάσουν αυτές οι καταστροφικές αποφάσεις για το συνεταιριστικό κίνημα της περιοχής.

Τέλος, καλούν όλους τους δημότες να δημιουργήσουν μέτωπο ενάντια σ' αυτή την αντιαγροτική, αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί στο μαρασμό την περιοχή. "Να καταψηφίσουν αυτή την πολιτική στις επερχόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, καθώς και τους υποψήφιους Δημάρχους και Νομάρχες που βάζουν πλάτες για να περάσει αυτή η πολιτική χωρίς αντιστάσεις".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ