Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ"
Να καταψηφίσουμε την κυβερνητική πολιτική

Ο Γιώργος Πετρόπουλος θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" (ΔΑΣ), που θα διεκδικήσει το Δήμο Μεσσήνης στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, με σκοπό να εκφράσει μια διαφορετική αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συγκροτώντας έναν αγωνιστικό, λαϊκό συνδυασμό.

Οπως αναφέρει η ΔΑΣ στη διακήρυξή της, την τελευταία τετραετία η κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χειροτέρεψε. "Η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ και η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών αρχόντων της χώρας μας, όχι μόνο δεν αντιστέκονται, αλλά, αντίθετα, υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Πολιτική που υποτάσσει τη χώρα μας στην ΕΕ, στους Αμερικάνους και το κεφάλαιο".

"Δήμαρχοι και νομάρχες, συνεχίζει η διακήρυξη, μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε σύγχρονους κοτζαμπάσηδες. Ετσι και στο νομό μας, όπου ξηλώνεται ό,τι έχει απομείνει από την παραγωγική του βάση και οξύνονται τα προβλήματα (ανεργία, ακρίβεια κτλ.), η "γαλάζια" Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η "πρασινορόζ" Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), όχι μόνο αφήνουν να περάσει ανενόχλητη η αντιλαϊκή πολιτική, αλλά τη διαφημίζουν και την υλοποιούν".

Η Κίνηση υπογραμμίζει την ανάγκη για τη συγκρότηση μιας ΤΑ με διεκδικητικό χαρακτήρα, με αιρετούς του λαού, οι οποίοι "θα αντιστέκονται στην πολιτική, που βασανίζει τους δημότες, ενημερώνοντάς τους και μπαίνοντας επικεφαλής στους αγώνες τους".

Η ΔΑΣ Μεσσήνης επισημαίνει ακόμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά συνεργασία με τις δυνάμεις που μένουν μακριά ή εχθρεύονται τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Οι εκλογές αυτές, τονίζει ο συνδυασμός στη διακήρυξη, θα είναι μια σπουδαία αναμέτρηση, στο επίκεντρο της οποίας θα μπουν - εκτός από τα ζητήματα της Μεσσήνης και της ΤΑ - και το πρόβλημα της πορείας της χώρας μας. Η Κίνηση απευθύνεται στους εργατοϋπαλλήλους, στους ανέργους, στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, στους επαγγελματοβιοτέχνες, στους νέους και τις γυναίκες.

  • Ο Γιώργος Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1957 και είναι οικονομολόγος. Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής, όπου ήταν στέλεχος της "Πανσπουδαστικής". Εργάστηκε για μεγάλο διάστημα στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ) στις οικονομικές υπηρεσίες της επιχείρησης και ήταν μέλος του ΔΣ της ΠΟΠ - ΟΤΑ. Το 1994 ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και το 1996 υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ