Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Λειτουργεί χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Αχ. Κανταρτζή

Οξυμένα παραμένουν τα προβλήματα στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηλιούπολης, που έχουν σχέση με το προσωπικό, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας σε προηγούμενη ερώτηση του ΚΚΕ ότι θα αντιμετωπιστούν. Αυτό αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Αχ. Κανταρτζής σε νέα ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές, σήμερα υπάρχουν τρεις μόνιμοι οδηγοί, ενώ χρειάζονται άλλοι τρεις για δύο ειδικά αυτοκίνητα που αγοράστηκαν και για ένα τρίτο που βρίσκεται στο συνεργείο της αντιπροσωπείας. Για την αντικατάσταση των τριών αυτοκινήτων και λόγω αναγκών χρησιμοποιούνται σήμερα δύο μισθωμένα πούλμαν, ακατάλληλα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Επίσης, χρειάζεται εκτός της μιας μόνιμης συνοδού που υπάρχει, να προσληφθούν άλλες πέντε και έξι βοηθοί, γιατί οι πέντε συνοδοί που πληρώνονται από τη νομαρχία και τους γονείς εκπληρώνουν και καθήκοντα βοηθών. Ο υπουργός Παιδείας που επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο στις 3.12.96, είχε άμεση αντίληψη για τις ελλείψεις προσωπικού και δεσμεύτηκε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ότι θα δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα.

Επίσης, υπάρχει ανάγκη πρόσληψης δύο μόνιμων φυσιοθεραπευτών και δύο εργασιοθεραπευτών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και θεραπευτών, που αποτελούν το ειδικό προσωπικό, μιας και μέχρι σήμερα δεν έχουν δημιουργηθεί νέες οργανικές θέσεις.

Για τα παραπάνω οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Παιδείας πότε θα συμπληρωθούν τα κενά σε βοηθητικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηλιούπολης, πότε θα κυκλοφορήσουν τα τρία ειδικά αυτοκίνητα και πότε θα γίνουν προσλήψεις ειδικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ