Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Ρουσφετολογικές προαγωγές οδηγών

Μεθοδεύσεις για ρουσφετολογικές προαγωγές οδηγών στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), καταγγέλλει ο Χρήστος Σταμούλος,μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣ) της εταιρίας.

Με επιστολή του προς το ΠΥΣ, επισημαίνει ότι για μια ακόμα φορά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, καλούνται την τελευταία στιγμή, σαν "μαϊντανοί", να επικυρώσουν, στην ουσία, προεπιλεγμένες προαγωγές μόνο 50 οδηγών, σε σύνολο 4.000, οι οποίοι έχουν εκ των προτέρων βαθμολογηθεί με "άριστα"! Ο Χρ. Σταμούλος,τονίζει στην επιστολή του, ότι θα έπρεπε να αξιολογηθούν με διαφανή κριτήρια όλοι ανεξαιρέτως οι οδηγοί, παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων. Και όσοι έχουν τα προσόντα για προαγωγή, ανεξαρτήτως αριθμού, να πάρουν το μισθό του σταθμάρχη. Να ισχύσει, δηλαδή, η βαθμολογική και μισθολογική προαγωγή για όλους τους οδηγούς, με βάση την επετηρίδα.

"Είναι απαράδεκτο να πετάτε στο καλάθι των αχρήστων 3.950 οδηγούς, στερώντας τους τη μισθολογική προαγωγή, η οποία ισχύει για άλλες ειδικότητες εργαζομένων στην Εταιρία", υπογραμμίζει ο Χρ. Σταμούλος και καταλήγει: "Εμείς οι εργαζόμενοι, δε συνεργούμε σε τέτοιες μεθοδεύσεις, ούτε θα γίνουμε συνεταίροι στα εξευγενισμένα ρουσφέτια σας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ