Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ
Επιχείρηση τρομοκράτησης

Με την επέμβαση των εισαγγελέα πέτυχαν χτες να διαλύσουν το μπλόκο των αγροτών στο Ακτιο, αφού "προειδοποίησαν" τους αγρότες πως αν δεν έλυναν το μπλόκο θα επέμβαινε η εισαγγελία. Μπροστά στη πίεση αυτή οι αγρότες εξαναγκάστηκαν να αποσύρουν τα τρακτέρ τους. Σε μιά προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει και το μπλόκο των αγροτών στη γέφυρα Καλογήρου, η αστυνομία χτες το βράδυ ενημέρωσε τα μέλη της ΣΕΑ του μπλόκου οτι με απόφαση του Εισαγγελέα πρέπει να παρουσιαστούν στην Εισαγγελία σήμερα το πρωί. Είναι χαρακτηριστικό, για την τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης, το γεγονός οτι οι αστυνομικοί που ειδοποίησαν τα μέλη της ΣΕΑ να παρουσιαστούν στην Εισαγγελία δεν παρουσίασαν έγγραφη ειδοποίηση. Οπως κατάγγειλαν οι αγρότες του μπλόκου στη γέφυρα του Καλόγηρου πρόκειται για μιά τρομοκρατική επιχείρηση που στόχο έχει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών και να διαλύσει το μπλόκο. Κατά πληροφορίες μας ανάλογη κίνηση κατατρομοκράτησης των αγροτών επιχειρείται με την πρόσκληση της ΣΕΑ Αρτας να παρουσισαστεί στον Εισαγγελέα.

Πάντως, κόντρα στις αφόρητες πιέσεις ολόκληρου του τοπικού κυβερνητικού και κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, το μπλόκο των αγροτών Αρτας και Πρέβεζας στη γέφυρα Καλογήρου παρέμεναν ακλόνητο. Οι αγρότες της περιοχής, που αντιστέκονται στις πιέσεις και τη συκοφαντική εκστρατεία του αγώνα τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να αντέξουν μέχρι τέλους. Στο μεταξύ, όλη τη μέρα χτες μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα περιόδευαν στα χωριά των δύο νομών και καλούσαν τους αγρότες να συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, μεταβαίνοντας στην Αθήνα με πούλμαν που μισθώνονται γι' αυτό το λόγο.

Στο μεγάλο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα, αναμένεται να συμμετέχουν αγρότες και από τους Νομούς Ιωαννίνων και Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνον απ' αυτούς που συμμετείχαν στα μπλόκα, που χτες άνοιξαν στις Καρυές Ιωαννίνων και την Κυψέλη Αγρινίου, αλλά από πολλές περιοχές ακόμη.

Στη ...θέση τους παρέμεναν και χτες τα μπλόκα των αγροτών, τόσο στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας (Δρούγος και Ν. Μοναστήρι), όσο και στη Βοιωτία, στη θέση Αϊ - Γιάννης, επιμένοντας μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Τόσο στο Νομό Φθιώτιδας, όσο και στη Βοιωτία, οι αγρότες προετοιμάζονται για μαζική "κάθοδο" με όλα τα μέσα στην Αθήνα για το αυριανό συλλαλητήριο, σύμφωνα με την απόφαση που πήραν, σε συνεργασία με την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ