Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εσωσε, προς το παρόν, το σπίτι της

Εσωσε προσωρινά το σπίτι της από τον αναγκαστικό πλειστηριασμό της ΕΥΔΑΠ η καταναλώτρια Αγγελική Ν. Παπαδημητρίου. Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας (με πρόεδρο την κ. Δήμητρα Παυλογιάννη) έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει και ανέβαλε για ένα εξάμηνο τη σχετική διαδικασία χωρίς όρους, κρίνοντας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, δε θα προσέλθουν πλειοδότες με συνέπεια να υποστεί η αιτούσα ανεπανόρθωτη ζημιά. Ο πλειστηριασμός είχε οριστεί για σήμερα το μεσημέρι, ενώ η αξία του ακινήτου εκτιμάται στα 8 εκατ. δρχ.

Η ΕΥΔΑΠ προχώρησε τον Απρίλη του 1995 στην αναγκαστική κατάσχεση του διαμερίσματος της Α. Παπαδημητρίου στην Κυψέλη, επειδή δεν πλήρωσε "φουσκωμένο" λογαριασμό 772.628 δρχ. για υδροληψία 2.732 κυβικών μέτρων που δήθεν είχε καταναλώσει τους πρώτους έξι μήνες του 1990. Η περιπέτεια όμως της συγκεκριμένης καταναλώτριας ξεκίνησε από το 1988, όταν κλήθηκε για πρώτη φορά να πληρώσει λογαριασμό νερού 10.000 δρχ. Τότε προσέφυγε στο δικαστήριο και η ΕΥΔΑΠ υποχρεώθηκε να της καταβάλει 150.000 δρχ. ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Η τωρινή υπόθεση εκκρεμεί πλέον στο Εφετείο της Αθήνας, μετά από αίτηση της Α. Παπαδημητρίου εναντίον τόσο της ΕΥΔΑΠ όσο και προηγούμενης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου που απέρριπτε την ανακοπή της για την αναγκαστική κατάσχεση του σπιτιού της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ