Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απλό μπέρδεμα;

Την περασμένη Δευτέρα το βράδυ κυκλοφόρησε η πληροφορία πως την επόμενη μέρα, την Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί στου Μαξίμου σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό. Εγιναν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αλλά και στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία μέχρι χτες το πρωί δήλωναν πως δεν έχει προγραμματιστεί καμιά σύσκεψη! Το τελευταίο, μάλιστα, τηλεφώνημα έγινε στη 1 χτες το μεσημέρι στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο κατηγορηματικά διαβεβαίωνε πως δε γίνεται σύσκεψη.

Ακριβώς την ίδια στιγμή, ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, δήλωνε στους δημοσιογράφους πως από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την εξέταση όλων των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής της χώρας!

Ποιος, άραγε, ο λόγος της συσκότισης που επιχειρήθηκε; Οφείλεται στις εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις που κυριαρχούν πια στου Μαξίμου, του οποίου οι πόρτες είναι διάπλατα ανοιχτές για τους "κολλητούς" δημοσιογράφους; Η μήπως πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια να κρυφτούν οι αδυναμίες της κυβέρνησης να συντονιστεί σε μια γραμμή στην εξωτερική της πολιτική; Αν πρόκειται γι' αυτό το τελευταίο, τζάμπα ο κόπος. Τα χάλια είναι τέτοια και τόσα, που δεν κρύβονται με τίποτε!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ