Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διαφοροποιήσεις στην "πράσινη" πλειοψηφία

Σε ένα ψήφισμα - ευχολόγιο με το οποίο καλούνται αγρότες και κυβέρνηση να συνδιαλλαγούν για να λήξει το αδιέξοδο, κατέληξε η έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που συζήτησε το θέμα της αγροτικής εξέγερσης. Με αυτό καλείται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ξεκινώντας από τις θεσμικές αλλαγές που δεν έχουν αξιόλογο κόστος και να δεχτεί άλλα αιτήματα, όπως άμεση εφαρμογή του Μητρώου Αγροτών, κατάργηση φόρου μεταβίβασης, σταδιακή μείωση κόστους παραγωγής κλπ. Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ που συμφώνησαν στα παραπάνω παρουσίασαν αρκετές διαφοροποιήσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αντανάκλαση του κλίματος που υπάρχει μέσα στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικά ο σύμβουλος Μ. Λιάκος ζήτησε, ο πρωθυπουργός να παρακαλέσει τη Συντονιστική Επιτροπή να πάει να τον συναντήσει για να συζητήσουν. Πρόσθεσε ότι η "πυγμή" μερικές φορές φανερώνει αδυναμία. Αλληλοκατηγορίες εκτοξεύτηκαν μεταξύ των νομαρχιακών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ. Αλλοι έλεγαν ότι δεν πρέπει να βγαίνουν δημοσίως τα εσωκομματικά τους και άλλοι ότι πολλοί βρήκαν την ευκαιρία με την αγροτική εξέγερση να κάνουν εσωκομματική αντιπολίτευση.

Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης" που καταψήφισε τελικά το παραπάνω ψήφισμα, είχε ζητήσει να περιληφθούν σ' αυτό μεταξύ άλλων τα εξής:

- Να αρχίσει η κυβέρνηση άμεσα διάλογο με τους αγρότες.

- Ο νομάρχης και το ΝΣ να καλέσει σε σύσκεψη τους εκπροσώπους δήμων και κοινοτήτων του νομού και να τους ζητήσουν να συμπαρασταθούν στους αγρότες.

- Να επισκεφθεί το ΝΣ τα μπλόκα των αγροτών.

"Ο αγροτικός κόσμος με την καμπάνα των αγροτικών κινητοποιήσεων συνεγείρει τη συνείδηση του κόσμου της δουλιάς", τόνισε ο Μ. Σπυριδάκης,επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης. "Αποδεικνύει ότι στη χώρα μας δεν πέθαναν όλα κι ότι υπάρχει ελπίδα να βγούμε από το δρόμο που μας έμπασαν χωρίς να μας ρωτήσουν και που οι επιλογές τους αποδεικνύονται μέρα με τη μέρα καταστροφικές για το λαό μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ