Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
Δραματικές ελλείψεις προσωπικού

Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Απ. Τασούλας

Παντελής έλλειψη νοσηλευτριών υπάρχει σε πολλά τμήματα στο "Ασκληπιείο Βούλας" με αποτέλεσμα τα κενά να καλύπτονται από εφημερεύουσες νοσηλεύτριες ή στην καλύτερη περίπτωση από βοηθούς θαλάμων που δεν έχουν καμιά σχέση με τη νοσηλεία.

Το θέμα αυτό έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Απ. Τασούλας.Το "Ασκληπιείο" έχει 487 κρεβάτια νοσηλείας από τα οποία εφτά είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) χειρουργικών περιστατικών και πέντε στην αντίστοιχη ΜΕΘ καρδιολογικών περιστατικών. Στο νοσοκομείο σήμερα υπάρχουν 484 νοσηλεύτριες από τις οποίες οι 88 είναι μητέρες, δηλαδή δουλεύουν με μειωμένο ωράριο. Ετσι για τα 475 κρεβάτια νοσηλείας υπάρχουν μόνο 212 νοσηλεύτριες, εκ των οποίων 57 είναι μητέρες.

Σε καθημερινή βάση, οι 212 νοσηλεύτριες είναι αναγκασμένες να καλύψουν σε 24ωρη βάση το μειωμένο ωράριο των μητέρων, τα ρεπό, τις ετήσιες άδειες και άδειες ασθενείας κλπ. με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα τεράστια κενά. Από το 1983 έγιναν 82 προσλήψεις αλλά στο ίδιο διάστημα υπήρξαν 54 παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις, 54 μετατάξεις και 58 αποσπάσεις.

Εκτός από τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα και στους εργάτες που μεταφέρουν στα περίπτερα φαγητό, νοσηλευτικό και υγειονομικό υλικό, υλικό καθαριότητας κ. ά. Για τις συγκεκριμένες εργασίες στα χαρτιά του νοσοκομείου, φαίνεται ότι δουλεύουν 36 άτομα ενώ στην ουσία δουλεύουν μόνο έξι, ενώ οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες, διοικητικές, πλυντήρια, οδηγοί κλπ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα τι μέτρα πρόκειται να παρθούν άμεσα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτικού και εργατικού προσωπικού στο Ασκληπιείο Βούλας που έχει σοβαρές συνέπειες τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό αλλά και τα δημόσια ταμεία.

Επίσης ερωτούν με ποιο σκεπτικό έγιναν 54 μετατάξεις και 58 αποσπάσεις σε άλλα νοσοκομεία και υπηρεσίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραματικές ελλείψεις προσωπικού(1996-12-18 00:00:00.0)
Δραματικές ελλείψεις προσωπικού(1996-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ