Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Εβαλε κόκκινη σφραγίδα

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό η χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας

Τη δική του "σφραγίδα" στην άνοδο του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, έβαλε χτες το βράδυ ο Βόλος και ο Νομός Μαγνησίας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στην παραλία του Βόλου, με ομιλητές τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, Γ. Θεωνά και τον επίσης υποψήφιο Ν. Γκατζή.Το σύνθημα "εμπρός για κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία", που ακουγόταν από τα μεγάφωνα, έβρισκε ανταπόκριση στο άλλο σύνθημα: "ΚΚΕ ισχυρό, δύναμη για το λαό" που βροντοφώναζαν οι συγκεντρωμένοι. Καθώς η μαζική παρουσία και οι φωνές των συγκεντρωμένων στην παραλία "γέμιζαν" τη νύχτα, παίρνοντας το λόγο ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος του ΚΚΕ στο Νομό Μαγνησίας, κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό του νομού "να σκεφθούν την επόμενη μέρα των εκλογών". "Απορρίψτε τα εκβιαστικά διλήμματα του εκσυγχρονιστή κ. Σημίτη, που θυμήθηκε πάλι το δεξιά - αντιδεξιά για να εγκλωβίσει τους αριστερούς ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ και τη δεξιά πολιτική του", υπογράμμισε στη συνέχεια. Ο Γ. Θεωνάς ζήτησε την ενίσχυση του ΚΚΕ για να γίνει πιο δυνατή η φωνή του κόσμου μέσα στη Βουλή, για να μπορέσει το Κόμμα να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει πιο αποφασιστικά το λαό και τους εργαζόμενους ενάντια στην επερχόμενη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα της ανεργίας, της λιτότητας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της ανατροπής των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, αλλά και για να υπερασπίσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα από τα σχέδια του ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι ο λαός της Μαγνησίας, εργαζόμενοι, ΕΒΕ, αγρότες, νέοι και συνταξιούχοι, έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι την αντιλαϊκή πολιτική των Βρυξελλών και έχουν κάθε λόγο να δουν να μπαίνει φραγμός σ' αυτήν, κάθε συμφέρον να σταματήσει η αποβιομηχάνιση, η άνοδος της ανεργίας, η γενίκευση της υποαπασχόλησης, το κλείσιμο επιχειρήσεων, η καταστροφή των μικρών και μεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

Ειδικότερα σημείωσε ότι αυτή η χρονιά θα ληφθεί υπόψη για να αποφασιστεί στις αρχές του 1998 ποιες χώρες - μέλη της ΕΕ θα μπουν και ποιες θα μείνουν απ' έξω από την 3η φάση της ΟΝΕ που αρχίζει με την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος την 1η Γενάρη 1999. Σ' αυτά τα πλαίσια κλιμακώνεται σε όλη την ΕΕ μια πρωτοφανούς σκληρότητας οικονομική και κοινωνική πολιτική. Την πολιτική αυτή, τόνισε ο Γ. Θεωνάς, θα την εφαρμόσει και η όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ, είτε συνεργασίας με ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ ή ΔΗΚΚΙ.

"Μην επιτρέψετε στους μονομάχους του δικομματισμού και στους κάθε λογής συνοδοιπόρους τους από τα λεγόμενα μικρά κόμματα, να προωθήσουν τα σχέδιά τους. Χρησιμοποιήστε αυτό το όπλο της ψήφου", τόνισε ο Γ. Θεωνάς.

Τέλος, κάλεσε σε καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των "κεντροαριστερών" ή "κεντροδεξιών" σεναρίων, τα οποία είναι εξίσου επικίνδυνα, σαν εναλλακτική λύση, για να συνεχίσουν η άρχουσα τάξη και ιμπεριαλισμός την ίδια πολιτική.

"Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ θα συσπειρώσει τις ελπίδες ότι υπάρχει φως και προοπτική, θα δώσει φτερά και δύναμη στο λαό, θα αναζωογονήσει το μαζικό κίνημα, θα δώσει δύναμη στη δική του δύναμη", κατέληξε.

Ο όλοι στη μάχη του ψηφοδελτίου

Ο Ν. Γκατζής αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Μαγνησίας και παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο νομό, τη βιομηχανική ανάπτυξη, την επαναλειτουργία επιχειρήσεων, την προστασία των ανέργων, αλλά και της μικρομεσαίας αγροτιάς που πλήττεται βάναυσα. Ιδιαίτερα κατακεραύνωσε το περιβόητο πρόγραμμα σύγκλισης και τόνισε ότι "τα κόμματα της Συνθήκης του Μάαστριχτ θεωρούν μονόδρομο την ΕΕ για την Ελλάδα, καθώς και το πρόγραμμα για την εθνική οικονομία".

Αναφερόμενος στις συνέπειες από την πολιτική της ΕΕ, είπε για το Νομό Μαγνησίας ότι μαραζώνει και αργοπεθαίνει, αφού πάνω από 30 επιχειρήσεις έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Οι άνεργοι ξεπέρασαν τους 6.000, τα μαγαζιά κλείνουν. Τέλος, υπογράμμισε: "Στείλτε από τη Μαγνησία κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή. Δώστε τα ψηφοδέλτια μάχης σε κάθε σπίτι, γιαπί, εργοστάσιο, υπηρεσία. Σε χωριά και πόλεις, όλοι στη μάχη του ψηφοδελτίου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από τον Γ. Παττάκη αντικαθίσταται ο Γ. Θεωνάς(2000-11-22 00:00:00.0)
Ανούσια διαμάχη για εντυπώσεις από τον Ν. Κακλαμάνη(1999-06-05 00:00:00.0)
Κεντρικές πολιτικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ(1999-05-16 00:00:00.0)
Βάλαμε στοίχημα με τον εαυτό μας(1996-09-05 00:00:00.0)
Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Γιάννης Θεων(1996-09-04 00:00:00.0)
Περιοδεία του Γ. Θεωνά στη Φθιώτιδα(1996-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ