Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Η Εύβοια της ανεργίας ψηφίζει ΚΚΕ

Στη μαζική προεκλογική συγκέντρωση στη Χαλκίδα μίλησε ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής

Τα σχέδια της άρχουσας τάξης σ' αυτές τις εκλογές είναι, μετά τις 22 Σεπτέμβρη, να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και η ΝΔ ισχυρή αντιπολίτευση, έτσι ώστε να πιέζει για πιο αντιλαϊκές επιλογές και συναινετικές αποφάσεις και από δίπλα κόμματα - δορυφόροι, έτοιμα ανά πάσα στιγμή να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής. Γι' αυτό ο ελληνικός λαός, με βάση την εμπειρία του, πρέπει να αποκλείσει το γνήσιο ή καμουφλαρισμένο δικομματισμό και να υπερψηφίσει το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της μαζικής κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στη Χαλκίδα, ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στην Εύβοια. Ατσαλωμένοι και αισιόδοξοι από την απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και το λαό της Εύβοιας οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και πολλοί εργαζόμενοι, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, φώναξαν πολλές φορές το σύνθημα: "ΚΚΕ ισχυρό, μέτωπο στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό".

Η έντονη παρουσία της γενιάς της ένδοξης Εθνικής μας Αντίστασης, συμπληρωνόταν από τη μαζική και μαχητική παρουσία της νεολαίας, που γυρίζει την πλάτη της στο δυσοίωνο μέλλον που της ετοιμάζουν οι αυτοδυναμίες των εταίρων του δικομματισμού και τα "αριστερά" ή δεξιά δεκανίκια τους.

"Είμαστε πάλι εδώ - ξεκίνησε την ομιλία του ο Κ. Παρασκευάς - όπως βρεθήκαμε σε κάθε στιγμή κοντά στους εργαζόμενους της Εύβοιας, όπως βρέθηκε το κόμμα μας κοντά στους εργαζόμενους όλης της χώρας. Στους απολυμένους του Μαντουδιού, του Σκαλιστήρη, σ' όλους αυτούς που πλήρωσαν ακριβά την επίθεση του κεφαλαίου, κοντά σ' όλους αυτούς που πλήρωσαν τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται χρόνια ολόκληρα, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη ΝΔ. Πολιτικές που τις πλήρωσε με βαρύ τίμημα και η Εύβοια".

Τα τραγικά αποτελέσματα

Αδιάψευστος μάρτυρας για τα τραγικά αποτελέσματα των αποφάσεων των Βρυξελλών, που εξυπηρετούν φυσικά τα συμφέροντα των πολυεθνικών, είναι τα ακόλουθα στοιχεία που παρέθεσε ο Κ. Παρασκευάς: Η ανεργία στο νομό έχει ξεπεράσει το 22% και 20.000 Ευβοιώτες ψάχνουν σήμερα για δουλιά. Το 75% "χτύπησε" ο δείκτης ανεργίας στο Μαντούδι και το 45% στη Βορειοκεντρική Εύβοια. Δεκαπέντε επιχειρήσεις από τις λεγόμενες προβληματικές κλείνοντας άφησαν 6.000 ανέργους στο δρόμο σε 2 χρόνια. Τρεις έως τέσσερις χιλιάδες οι νέοι που ζητάνε αλλά δε βρίσκουν δουλιά, εξαιτίας της βίαιης παραγωγικής συρρίκνωσης, ενώ ο εργασιακός μεσαίωνας της μαύρης "Λευκής Βίβλου" κάνει την εμφάνισή του σε πολλές επιχειρήσεις της λεγόμενης τρίτης γενιάς προβληματικών. Η γεωργία και η κτηνοτροφία ξεκληρίζονται. Οι μικρομεσαίοι εξαφανίζονται.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο Κ. Παρασκευές, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι μετά τις εκλογές θα έρθει νέα αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα μέτρων, αν για μια ακόμα φορά εξαπατηθεί ο λαός και του υφαρπάξουν την ψήφο του.

Καταλήγοντας, ο Κ. Παρασκευάς κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό της Εύβοιας να "μαυρίσουν" με την ψήφο τους, τώρα που τους δίνεται η ευκαιρία, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, αλλά και τα συναινετικά μικρά κόμματα, δηλαδή τηνΠΟΛ.ΑΝ., το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ. Οι εκλογές αυτές - τόνισε - πρέπει να αναδείξουν ισχυρό το ΚΚΕ για να συμβάλει στην άνοδο του μαζικού λαϊκού κινήματος, για να αρχίσει από την άλλη κιόλας μέρα να ξηλώνεται το μανίκι του δικομματισμού και να απεγκλωβιστούν απ' αυτόν λαϊκές δυνάμεις που θα συμβάλουν στη δημιουργία του λαϊκού μετώπου.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ