Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Κρύβουν την πραγματικότητα από το λαό

Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση μίλησε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

"Στην Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό, πολύ ισχυρό λαϊκό κίνημα και ένα ισχυρό ΚΚΕ. Το Κόμμα κατέθεσε προτάσεις για την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας, για την ανάπτυξη της παραδοσιακής και σύγχρονης βιομηχανίας, για την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της βιοτεχνίας, για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και παραγωγής. Για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων απαιτείται πριν απ' όλα, και κυρίως, πολιτική βούληση. Και από τα κόμματα του δικομματισμού αυτή δεν υπάρχει".

Αυτά τόνισε ανάμεσα στα άλλα, μιλώντας χτες το βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση στην Κοζάνη, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε: "Είχαμε προειδοποιήσει ότι πρέπει να περιμένουμε καινούριες προβοκάτσιες. Δύο αθώα θύματα χάθηκαν πριν από μερικές βδομάδες στην Κύπρο. Πριν μερικές μέρες υπήρχαν νέα θύματα στην τουρκοκυπριακή πλευρά. Θα ξαναεπιχειρήσουν επεισόδια με διάφορους τρόπους. Προετοιμάζουν, το κλίμα για αμερικανική παρέμβαση σε Κύπρο και Αιγαίο".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε: "Χρήματα υπάρχουν στην Ελλάδα. Υπάρχει συσσώρευση η οποία μπορεί και πρέπει να διατεθεί για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Κι ας πάψουν να κρύβουν την πραγματικότητα από το λαό.Η φοροδιαφυγή που διαπιστώθηκε μόνο για τα πετρέλαια ανέρχεται σε 1 τρισ. δραχμές. Μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που πρέπει να επιβληθούν στους υπεύθυνους, το ποσόν ανεβαίνει στα 1,3 τρισ. δραχμές. Πολιτική βούληση δεν υπάρχει. Και θέλουν να τα κάνουν πλακάκια με τους Βαρδινογιάννηδες, τους Λάτσηδες και όλους όσοι διαχειρίζονται τα πετρέλαια. Εκτός απ' τα πετρέλαια υπάρχουν και άλλοι τομείς οικονομικής δραστηριότητας που η φοροδιαφυγή οργιάζει".

"Και πλουτοπαραγωγικές πηγές υπάρχουν, συνέχισε ο Σπ. Χαλβατζής αλλά δε θέλουν να τα βάλουν με τους Λάτσηδες, τους Βαρδινιγιάννηδες, τον Λαμπράκη και άλλους. Και δε θέλουν γιατί αυτοί τους στηρίζουν. Αυτούς εκπροσωπούν. Δεν έχουν την πολιτική βούληση να πούνε ένα ΟΧΙ στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών. Το μόνο που έχουν είναι να σκύβουν τη μέση και να απευθύνουν ευχαριστίες στους Αμερικανούς, όπως επίσημα έκανε ο κ. Σημίτης από το βήμα της Βουλής".

Ο Σπ. Χαλβατζής κατήγγειλε τον Κ. Σημίτη που υποστήριξε ότι όποιος δε βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ, βοηθά άμεσα ή έμμεσα τη ΝΔ. "Εδώ, υπογράμμισε ο Σπ. Χαλβατζής, πρόκειται για ένα παραλήρημα και έναν εκβιασμό του χειρίστου είδους. Ενας εκσυγχρονιστής καθηγητής, αντικειμενικά, εμφανίζεται να εκβιάζει πολιτικά τον ελληνικό λαό. Και θέλουμε να πούμε ότι οι κομμουνιστές, οι τίμιοι αριστεροί, όλοι οι αγωνιστές δεν πρόκειται να πέσουν θύματα του εκβιασμού και των φτηνών επιχειρημάτων. Να 'ναι σίγουρος ο κ. Σημίτης ότι η ψήφος των αριστερών και των προοδευτικών ανθρώπων θα δοθεί στο κόμμα τους: Στο ΚΚΕ".

Και ο Σπ. Χαλβατζής κατέληξε ως εξής: "Για να αναπτερωθεί η ελπίδα του λαού, για να έρθει ξανά το χαμόγελο και η εμπιστοσύνη του λαού στις ίδιες τις δυνάμεις του και για να ξεπεραστεί η αντίληψη της παθητικότητας και της απογοήτευσης που καλλιεργεί η αστική τάξη και υποβοηθά στην πράξη το ΠΑΣΟΚ, ρίξτε μαύρο στα κόμματα του δικομματισμού. Προσπεράστε τα κόμματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λειτουργούν συμπληρωματικά στα κόμματα του δικομματισμού. Κάντε πιο ισχυρό, και με την ψήφο σας, το ΚΚΕ".

Κ. Σταμπολίδης: "Οι σεισμοίσυμπλήρωσαν την εγκατάλειψη"

Στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης του ΚΚΕ Κώστας Σταμπολίδης,αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού και κατήγγειλε την αδιαφορία και την εγκατάλειψη που έχουν επιδείξει όλες οι κυβερνήσεις, παρά το γνωστό τους παραμύθι περί αποκέντρωσης. Οι ελλείψεις σε υποδομές σε συνδυασμό με την αποβιομηχάνιση και την ερήμωση της υπαίθρου από την αντιαγροτική πολιτική των προστίμων και των ποσοστώσεων, αλλά και το πλήγμα του καταστροφικού σεισμού έχουν φέρει το Νομό Κοζάνης σε οριακό σημείο, τόνισε ο υποψήφιος του ΚΚΕ.

Αφού επισήμανε πως με καθυστέρηση ενός χρόνου η κυβέρνηση κατάφερε να παρουσιάσει ένα αμφίβολο πρόγραμμα για τον νομό που δεν περιλαμβάνει κανένα αναπτυξιακό έργο, τόνισε πως ο Νομός Κοζάνης δεν αντέχει άλλες υποσχέσεις και δημαγωγίες.

"Εμείς, όπως και πριν, κατέληξε ο Κώστας Σταμπολίδης, είμαστε εδώ, παρόντες μαζί σας στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα, στους μικρούς και στους μεγάλους αγώνες. Σύμμαχοι στις ελπίδες, τα όνειρα, τις προσδοκίες στο μετερίζι του ταξικού αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ