Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Ο λαός μπορεί να φέρει τα "πάνω κάτω"

Η δύναμη είναι στα χέρια του λαού, που με την ψήφο του στο ΚΚΕ σήμερα και τους δυναμικούς αγώνες του αύριο μπορεί να αντεπιτεθεί στις καταστροφικές πολιτικές του δικομματισμού, τόνισε ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ, σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στα Γιαννιτσά

Στα Γιαννιτσά, στη δεύτερη μεγάλη πόλη του Νομού Πέλλας και σε μια πραγματικά μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ. Η επιτυχία της χτεσινοβραδινής συγκέντρωσης του ΚΚΕ δεν ήταν απρόσμενη. Οι αγρότες, που σε ορισμένα χωριά είχαν διαμηνύσει στους πολιτευτές των άλλων κομμάτων να μην πατήσουν το πόδι τους γιατί δε σηκώνουν άλλη κοροϊδία και που, αντίθετα, περίμεναν τους υποψήφιους του ΚΚΕ για να συζητήσουν και να ακούσουν τις θέσεις του Κόμματος για τα προβλήματα της αγροτιάς και ιδιαίτερα για τα ροδάκινα, αυτοί οι αγρότες χτες ήρθαν από τους πρώτους στη συγκέντρωση του ΚΚΕ.

"Αναρωτιέται κανείς γιατί ασκείται αυτή η πολιτική στον αγροτικό τομέα. Γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ είναι ελλειμματική στα μεσογειακά προϊόντα δε δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να αναπτύξει την παραγωγή της και να καλύψει έτσι τις ανάγκες της Κοινότητας"... Απαντώντας σ' αυτά τα ερωτήματα που θέτουν και οι ίδιοι οι αγρότες ο Ορέστης Κολοζώφ ξεκαθάρισε: "Η ΕΕ, οι βιομηχανικές χώρες της ΕΕ, το Διευθυντήριό της θέλουν να κάνουν εισαγωγές αυτών των προϊόντων από τρίτες χώρες, για να πουλούν σ' αυτές τα βιομηχανικά τους προϊόντα. Δεν τους νοιάζει αν χτυπιέται η αγροτική παραγωγή της Ελλάδας. Ετσι, τώρα, τα μέτρα που παίρνονται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, θα έχουν σαν συνέπεια την υποχρεωτική εγκατάλειψη των καλλιεργειών από 200 ως 300 χιλιάδες αγρότες. Η συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής έχει σχεδιαστεί εν ψυχρώ στις Βρυξέλλες και οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν αυτούς τους σχεδιασμούς", είπε χαρακτηριστικά ο ομιλητής και η επιβεβαίωση ήρθε άμεση από τους συγκεντρωμένους αγρότες με το σύνθημα: "Μάαστριχτ σημαίνει Ελλάδα πουλημένη".

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο γιατί ο λαός πρέπει σ' αυτές τις εκλογές να μη χαρίσει την ψήφο διαμαρτυρίας και αντίστασης στα άλλα κόμματα, επισήμανε:"Αν παρακολουθήσει κανείς με προσοχή τις προγραμματικές διακηρύξεις των άλλων κομμάτων αφήνουν στο απυρόβλητο την ΕΕ, τη ΔΕΕ, το ΝΑΤΟ. Ολοι είναι υπέρ της ΚΕΠΠΑ. Κι αυτά τα κόμματα είναι έτοιμα, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία από τα μεγάλα κόμματα, να διαθέσουν την όποια δύναμη τους δόσει ο ελληνικός λαός σαν συμπλήρωμα σε ένα από τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Να συμβάλουν σε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα άγριο πρόγραμμα λιτότητας, όπως απαιτεί το πρόγραμμα σύγκλισης που μας έχουν επιβάλλει με τις συμφωνίες του Μάαστριχτ τις οποίες ψήφισαν είτε στηρίζουν και δεσμεύονται". Καταλήγοντας ο Ορ. Κολοζώφ, υπογράμμισε πως το ΚΚΕ θέλει να εμφυσήσει στο λαό την πίστη στην πραγματική δύναμή του. "Του ζητάμε να αντισταθεί, να αντεπιτεθεί με το ΚΚΕ. Την ίδια στιγμή οι νεολαίοι, που έδιναν τον τόνο με τα συνθήματα και τη μαχητικότητά τους, βροντοφώναζαν: "ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική συγκέντρωση στην Κομοτηνή(2007-09-11 00:00:00.0)
Τα «μπαλώματα» δεν λύνουν τα προβλήματα(2006-03-17 00:00:00.0)
Συνάντηση αντιπροσωπείας ΚΚΕ με τον Βάσο Λυσσαρίδη(2005-11-09 00:00:00.0)
Ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ(2004-05-15 00:00:00.0)
Φοβούνται την αντίδραση των εργαζομένων(1998-02-13 00:00:00.0)
Παρέμβαση ευθύνης του ΚΚΕ(1996-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ