Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Ισχυρό μήνυμα νίκης με το ΚΚΕ

Κοσμοπλημμύρα με χιλιάδες λαού στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, το Σάββατο το βράδυ στη θεσσαλική πρωτεύουσα

Ισχυρό μήνυμα ελπίδας και ενίσχυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας έστειλαν χιλιάδες κάτοικοι του νομού Λάρισας, που συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα,για να βροντοφωνάξουν το σύνθημα "Αντεπίθεση λαέ, τώρα με το ΚΚΕ" και να διατρανώσουν ότι "η Λάρισα ψηφίζει ΚΚΕ",σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που γνώρισε η πόλη, με ομιλητές τον επίτιμο πρόεδρο του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκη και τον υποψήφιο βουλευτή Λάρισας Αντ. Σκυλλάκο.

Η ατμόσφαιρα στην πλατεία Ταχυδρομείου ήταν γιορτινή πολύ πριν αρχίσει η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ. Από τις 8.15,τρία ολόκληρα τέταρτα πριν την έναρξη της συγκέντρωσης, είχαν αρχίσει να συρρέουν οι Λαρισαίοι στην πλατεία. Πέντε λεπτά αργότερα έμπαινε δυναμικά στον χώρο της συγκέντρωσης η πρώτη οργανωμένη ομάδα φίλων, οπαδών και μελών του ΚΚΕ που είχε ξεκινήσει από την πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου,όπου έγινε η μία από τις τέσσερις προσυγκεντρώσεις. Στα επόμενα 10 λεπτά το πλήθος πλημμύρισε με συνθήματα και κόκκινες σημαίες την πλατεία, καθώς έφταναν με πορείες οι συγκεντρωμένοι από τις άλλες τρεις προσυγκεντρώσεις, στο Αλκαζάρ, την πλατεία Λαού, την πλατεία Νομαρχίας.Το πλήθος μεγάλωνε λεπτό το λεπτό και στο κέντρο της πόλης ηχούσαν τα συνθήματα "ΚΚΕ ισχυρό, δύναμη για το λαό", "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη".Μέχρι τις 9 το βράδυ η πλατεία είχε "κοκκινίσει" με έντονη την παρουσία των νέων αλλά και τη μεγαλύτερη από ποτέ συμμετοχή ανθρώπων που είχαν ψηφίσει άλλα κόμματα στο παρελθόν!

Καλό σημάδι...

"Αυτή η κοσμοπλημμύρα είναι σημάδι ότι ο νομός Λάρισας θα συνεχίσει την παράδοση να στέλνει κομμουνιστές βουλευτές στη Βουλή",τόνισε χαρακτηριστικά ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χ. Φλωράκης, χαιρετίζοντας στη συγκέντρωση. Ηταν μια στιγμή εκρηκτική, ανταπόκρισης των συγκεντρωμένων όταν ο Χ. Φλωράκης εμφανίστηκε στην πλατεία, αλλά και όταν άρχισε να μιλάει. Τα συνθήματα δόνησαν για άλλη μια φορά το κέντρο της Λάρισας, η φωνή του ΚΚΕ ακούστηκε δυνατή και ελπιδοφόρα. Ο Χ. Φλωράκης αναφέρθηκε στην εναλλαγή των δυο κομμάτων στην εξουσία, τα τελευταία 22 χρόνια χωρίς να δει προκοπή ο κόσμος. Υπογράμμισε ότι αυτό δεν έγινε δυνατό μια και η πολιτική που ακολούθησαν τα δυο αυτά κόμματα ήταν ίδια, με διαφορές στην τακτική και όχι στην ουσία. Ηταν μια πολιτική εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου και των ξένων. Ο Χ. Φλωράκης αναφέρθηκε στις συνέπειες αυτής της πολιτικής στους αγρότες, τους εργάτες, τους μικρομαγαζάτορες και κάλεσε το κόσμο να αντισταθεί στα ψευτοδιλήμματα, τις υποσχέσεις και τα ρουσφέτια και να μην αφήσει να του κλέψουν την ψήφο.

Καταλήγοντας, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης, κάλεσε κάθε πατριώτη, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις, να δώσει το αποφασιστικό χτύπημα στο δικομματισμό με τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ, για να παλέψει πιο αποτελεσματικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων και να δημιουργήσει μέτωπο αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική.Ενώ, απευθυνόμενος σε αυτούς που σκέφτονται το λευκό ή το άκυρο, υπογράμμισε πως "αυτό δεν ενοχλεί τα δυο μεγάλα κόμματα και αν θέλουν να τα τιμωρήσουν, πρέπει να επενδύσουν στο ΚΚΕ, σαν μια δύναμη που με συνέπεια αντιπάλεψε την πολιτική της λιτότητας και της υποτέλειας".

Αναγνώριση

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, μετέδωσε το μήνυμα της ανόδου του ΚΚΕ, τόσο στη Λάρισα όσο και σε όλη την Ελλάδα. Σημείωσε μάλιστα ότι η αγανάκτηση του κόσμου εκφράζεται στα χωριά με την αποστροφή του κόσμου απέναντι στους υποψήφιους των δυο κομμάτων, σε αντίθεση "με το ΚΚΕ που έχει πολύ μεγάλο ακροατήριο και εκδηλώνονται ανοιχτά αισθήματα συμπάθειας και αναγνώρισης", επειδή "αγωνιστήκαμε και σταθήκαμε στο πλευρό των εργατών, των αγροτών και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή".

Ο Αντ. Σκυλλάκος σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα πολύ μεγάλες δυνατότητες και οι μέρες που απομένουν πρέπει να αξιοποιηθούν για να μετατραπεί η συμπάθεια και η αναγνώριση σε ψήφο για το ΚΚΕ. Προειδοποίησε ότι έρχονται χειρότερες μέρες και "κλείσιμο" των εθνικών θεμάτων σύμφωνα με τις προσταγές των Αμερικανών. Τόνισε επίσης: "Το ΚΚΕ εκτιμά πως ούτε το Μάαστριχτ, ούτε το πρόγραμμα σύγκλισης, ούτε η ΓΚΑΤΤ και η ΚΑΠ μπορούν να υποστούν σοβαρές διορθώσεις. Ομως, παρ' ότι το ΚΚΕ επιμένει ότι η ριζική λύση των προβλημάτων θα υπάρξει σε μια άλλη ενωμένη Ευρώπη, των εργατών και των αγροτών και ότι αυτό προϋποθέτει αποδέσμευση της Ελλάδας και άλλων χωρών από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν "μπαίνει επί τάπητος" αυτό το ζήτημα". Σήμερα, υπογράμμισε, υπάρχει δυνατότητα άσκησης του "Βέτο" και επαναδιαπραγμάτευσης κανονισμών και ρυθμίσεων καταστροφικών για το λαό και το ΚΚΕ απαιτεί να αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα. Μια δυνατότητα που είχαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αλλά δεν την εφάρμοσαν για να μη "κακοκαρδίσουν" τους εταίρους μας". Τελειώνοντας προέτρεψε τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν την εκλογική μάχη: "Από σπίτι σε σπίτι, από γειτονιά σε γειτονιά, από χωριό σε χωριό, για μαύρο στο δικομματισμό και ενίσχυση του ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ