Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι...

Κάλεσμα αντεπίθεσης της νεολαίας στη συντήρηση και μαζικοποίησης της ΚΝΕ στις εκλογές, απηύθυνε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Σοφιανός

"Από αυτή την εκλογική μάχη το ΚΚΕ θα βγει πιο ισχυρό και η ΚΝΕ πιο μαζική. Εκατοντάδες νέοι, φίλοι της ΚΝΕ, που δίνουν μαζί μας τώρα τη μάχη, οι δεκάδες που έρχονται κάθε μέρα δίπλα μας, πρέπει ανοιχτά και θαρραλέα να τους καλέσουμε και τους καλούμε να πάρουν και τη θέση τους μέσα στην οργάνωσή μας. Για να δώσουμε μαζί, με πιο μαζική και ισχυρή ΚΝΕ, μαζί με τη νεολαία, και τις αυριανές μάχες που πρέπει να κερδίσουμε, για την ειρήνη και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, για τα δικαιώματά μας στη ζωή και το μέλλον, για το σοσιαλισμό".Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε το Σάββατο το βράδυ από το Περιστέρι ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Αχαϊας, Ν. Σοφιανός,και η απάντηση που ήρθε αυθόρμητα από τους Κνίτες, οι οποίοι με μια φωνή καλούσαν για "ΚΝΕ γερή και μαζική και τώρα και πάντα στην πρώτη τη γραμμή", έδινε το πιο αισιόδοξο μήνυμα.

Απευθυνόμενος στους νέους που πλημμύρισαν την πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι, ο Ν. Σοφιανός τόνισε: "Το ΚΚΕ στέκεται μπροστά σας χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να κάνει προεκλογικό μακιγιάζ όπως κάνουν τα άλλα, τα συντηρητικά κόμματα, ελπίζοντας πως έτσι θα καταφέρουν να κρύψουν από τη νεολαία τις ευθύνες τους, θα αποφύγουν να απολογηθούν για την πολιτική τους. Το ΚΚΕ δεν έχει πολλά πρόσωπα όπως οι άλλοι, μεγάλοι και μικροί. Δε θέλει να τα έχει και δεν τα έχει καλά με όλους. Δεν εμφανίζεται τώρα προεκλογικά, όπως αυτοί, σαν φίλοι του λαού και της νεολαίας και ταυτόχρονα και φίλοι των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των Βρυξελλών και των Αμερικανών, για να βγουν μετεκλογικά και πάλι με το αληθινό, το αποκρουστικό τους πρόσωπο, αυτό του υποτακτικού, του πιστού υπηρέτη του μεγάλου κεφαλαίου, εντολοδόχοι των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και των Αμερικανών.

Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας στέκεται δύσπιστη απέναντι στις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και όσων ακόμα ο λόγος τους είναι μια μεγάλη υπόσχεση, για ένα μέλλον που θα φέρουν για εμάς, χωρίς εμάς, αρκεί βεβαίως να τους ψηφίσουμε", τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ οι Κνίτες περιγράφοντας το μέλλον που οι ίδιοι θέλουν φώναζαν: "Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός".

"Οποιο κόμμα κι αν αναδειχτεί στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ, μόνοι τους ή σε συνεργασία με κάποιο από τα μικρά κόμματα (Συνασπισμό, ΔΗΚΚΙ ή την ΠΟΛ.ΑΝ.) την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει, τις ίδιες αντιλαϊκές εντολές θα εκτελέσει. Στον ίδιο γνωστό δρόμο θα βαδίσει, στο μονόδρομο της υποτέλειας και της εξάρτησης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα των απειλών, των εξοπλισμών, του πολέμου. Αυτά τα κόμματα έχουν υπογράψει κι έχουν πει ναι σε όλες τις απαιτήσεις των βιομηχάνων και της πλουτοκρατίας. Εχουν εγγυηθεί στις Βρυξέλλες για την καταδίκη της χώρας μας στο σκοτεινό υπόγειο της Ευρωπαϊκής Ενωσης", τόνισε ο Ν. Σοφιανός, επικροτούμενος από τις νεανικές φωνές που επαναλάμβαναν: "ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συνασπισμός ψηφίσανε το Μάαστριχτ πληρώνει ο λαός".

"Οι εργαζόμενοι και πρώτα απ' όλα οι νέοι πρέπει να πουν ΟΧΙ, συνέχισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Να διαμαρτυρηθούν, να καταδικάσουν με την ψήφο τους τα κόμματα του κατεστημένου για την πολιτική που εφάρμοσαν, για την πολιτική που έχουν, για την κοροϊδία τους και τον εμπαιγμό τους. Να αποδυναμώσουν τα κόμματα του δικομματισμού, μεγάλα και μικρά κόμματα, που υπηρετούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης των οικονομικά ισχυρών. Μπορούμε και πρέπει να τους βάλουμε εμπόδια. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια, τα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σενάρια που έχουν έτοιμα για να εξαπατήσουν και να κοροϊδέψουν το λαό. Το ΚΚΕ καλεί τους νέους ανθρώπους να στείλουν με την ψήφο τους ένα δυνατό μήνυμα ανυπακοής στις εντολές των πολυεθνικών και στις δυνάμεις της συντήρησης. Μήνυμα αντίστασης και απόφασης για αγωνιστική αντεπίθεση μαζί με τους εργάτες και το λαό", τόνισε ο Ν. Σοφιανός, με αυτή την τελευταία φράση να πνίγεται από το σύνθημα "Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ