Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
Τώρα η μεγάλη απόφαση

- Ποια είναι η εμπειρία σας από την προεκλογική δραστηριότητα στο νομό;

- Είναι αρκετά θετική και φαίνεται από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Κόμματος. Οι υποψήφιοι βουλευτές, κατά τις περιοδείες τους, αντιμετωπίζονται από το μεσσηνιακό λαό με προσοχή, ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη. Ο κόσμος δεν τους βλέπει για πρώτη φορά, οι περιοδείες δεν άρχισαν τώρα την προεκλογική περίοδο. Οι υποψήφιοι, αλλά και όλο το υπόλοιπο δυναμικό του Κόμματος ήταν πάντα κοντά τους.

Καταγγέλλοντας την πολιτική ξεκληρίσματος της αγροτιάς, παλεύοντας να μη γίνουν παρελθόν για τη Μεσσηνία καλλιέργειες σαν τη σταφίδα και το λάδι. Μπροστάρηδες στην ενημέρωση των αγροτών για τις επιλογές της ΕΕ, στην πάλη στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνεταιριστικά όργανα, στα συλλαλητήρια του 1995. Πολεμώντας το ξήλωμα της βιομηχανίας της Μεσσηνίας, με προτάσεις για παραπέρα ανάπτυξη του νομού.

Οι κομμουνιστές υπήρξαν μπροστάρηδες στους αγώνες για ειρήνη, παιδεία, υγεία, συντάξεις κλπ.

- Τι επίδραση έχει όλη αυτή η δραστηριότητα στο λαό της περιοχής και πώς εκφράζεται;

- Εχουμε καταφέρει να μας εμπιστεύεται ακόμη πιο πολύ. Τώρα πλέον, οι Μεσσήνιοι γνωρίζουν και μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι κομμουνιστές μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, είναι συνεπείς αγωνιστές, πριν και μετά τις εκλογές, ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα. Γι' αυτό και ο κόσμος διψά για επαφή μαζί μας, γιατί όλο και πιο πολύ συνειδητοποιεί ότι μόνο το ΚΚΕ δεσμεύεται και παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα. Το ζητούμενο είναι να εκφραστεί αυτό και στην κάλπη στις 22 του Σεπτέμβρη.

Ενα ποσοστό, ήδη, δηλώνει ότι θα ψηφίσει το Κόμμα και θα το κάνει. Υπάρχει, όμως, κι ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο νιώθει τη χρεοκοπία του δικομματισμού, γνωρίζει τις θέσεις του ΚΚΕ, τις αντιμετωπίζει θετικά, αλλά παραμένει ακόμη εγκλωβισμένο, διστάζοντας. Αυτό, μέρα με τη μέρα, γίνεται όλο και πιο μικρό. Οσο συνειδητοποιεί τη διαφορετικότητα του ΚΚΕ από όλα τα άλλα κόμματα.

- Είστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα;

- Τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα, όλο και περισσότερο, κατανοούν, όχι μόνο τη σημερινή κατάσταση, αλλά και τις χειρότερες μέρες. Τώρα λοιπόν, είναι η ώρα της μεγάλης απόφασης, με το ΚΚΕ.

Ο άνεργος, που θέλει δουλιά, για να σωθεί η παραγωγική βάση της χώρας (πρώην "levi 's" στη Μεσσηνία).

Ο αγρότης, για να σώσει το λάδι, τη σταφιδοκαλλιέργεια, την παραγωγή του. Ο επαγγελματίας, για να σώσει τη δουλιά του.

Ο νέος, που βλέπει γύρω του μόνο την κοινωνική σήψη, μόνο στο ΚΚΕ θα βρει τα ιδανικά του.

Ο συνταξιούχος, που συνθλίβεται από τις αποφάσεις των εταίρων του δικομματισμού.

Ο γονιός, με το ΚΚΕ, θα σταματήσει τον κατήφορο της παιδείας, πριν κατοχυρωθεί συνταγματικά.

Η μάνα, που αγωνιά για τα παιδιά της και την ειρήνη, αφού μόνο το ΚΚΕ μπορεί να βάλει φραγμό στους πολεμοκάπηλους.

Κάθε προοδευτικός, κάθε αριστερός στη Μεσσηνία θα ψηφίσει ενάντια στην ΕΕ, ενάντια στο δικομματισμό, αλλά και ενάντια στα συμπληρώματά του.

Θα ψηφίσει ΤΩΡΑ ΚΚΕ. Είναι πράξη πατριωτική.

Σ. Λ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ