Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι νέοι ψηφίζουν ΚΚΕ...

Κι όμως οι νέοι δεν αφομοιώνονται, δεν αλώνονται οι συνειδήσεις τους από την πολύμορφη επίθεση που δέχονται καθημερινά από το σύστημα και τους υποτακτικούς του. Η νεολαία που αντιστέκεται, στον αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλιά, τον πολιτισμό, στον αγώνα για τη ζωή έδωσε το "παρών" της στην προχτεσινή συγκέντρωση νεολαίας που διοργάνωσε η ΚΝΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στον Περιστέρι. Ηταν ένα "παρών" δυναμικό, γεμάτο πάθος, έχοντας μέσα του εικόνες από εκείνο το πιο δυναμικό, το πιο κόκκινο μέλλον που έρχεται όλο και πιο γρήγορα.

"Οι νέοι δε θα αφομοιωθούν", είπε με σιγουριά στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αυτό δείχνει η καθημερινή πείρα. Οι λίγοι νέοι που τις δύσκολες μέρες του '93 έδιναν τη μάχη με την απειρία τη νιότης, έγιναν χιλιάδες που παλεύουν για να ξεκινήσει η αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας κόντρα σε αυτούς που υποβαθμίζουν ολοένα τη ζωή τους. Αντεπίθεση που θα εκφραστεί με τα "χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια νέων ψηφοφόρων που θα πέσουν την ερχόμενη Κυριακή στην κάλπη και θα λένε ΚΚΕ", όπως προέβλεψε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σοφιανός.

Ο Τσε, στις κόκκινες σημαίες που δεν έπαψαν προχτές το βράδυ να κυματίζουν, έμοιαζε σαν να κοιτάζει το μέλλον που έρχεται. Ενα μέλλον που επιφυλάσσει νέα δεινά για το λαό και τη νεολαία, αλλά που ταυτόχρονα κρύβει πολλές εκπλήξεις για όσους πιστεύουν ότι ο ιμπεριαλισμός είναι ανίκητος, ότι η κυριαρχία του είναι αδιαμφισβήτητη.

Η προχτεσινή συγκέντρωση στο Περιστέρι, μια περιοχή όπου τα σημάδια της συντηρητικής επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας είναι ολοφάνερη από τα εγκαταλειμμένα σχολεία μέχρι τους πανύψηλους δείκτες ανεργίας, ήταν ένα μικρό δείγμα μπροστά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Τρίτης. Στο Πεδίον του Αρεως χιλιάδες νέοι και νέες θα αποδείξουν με τη μαχητική τους παρουσία ότι "οι νέοι λένε ναι, ψηφίζουν ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ