Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο ψηφίζει η Αθήνα!

Η πρωτεύουσα, ετοιμάζεται για να πει το δικό της "ναι" στο κάλεσμα του ΚΚΕ για αντεπίθεση.Αύριο στις 8.30 το βράδυ στο Πεδίο του Αρεως, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα,θα συναντηθούν η δύναμη του λαού με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια άλλη κοινωνία, η αγωνιστική διάθεση με την απόφαση για ισχυρό ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα επισφραγίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη προεκλογική πορεία του ΚΚΕ και ταυτόχρονα θα δόσει νέα ώθηση για την τελική επίθεση μέχρι τις εκλογές.

Ούτε μια στιγμή δεν πρέπει να πάει χαμένη, ώστε να βγει και από τις κάλπες η θετική ανταπόκριση του λαού απέναντι στις θέσεις του ΚΚΕ, η δικαίωση και η αποδοχή της πολιτικής του. Μπορεί και πρέπει να καταγραφεί και εκλογικά η ανταπόκρισημ, που καταγράφεται καθημερινά κατά την επαφή με το λαό, ευρύτερων στρωμάτων στο προσκλητήριο του Κόμματος για αντεπίθεση στην πολιτική της συντήρησης και της υποταγής, ώστε να υπάρξει μια άλλη προοπτική για τη χώρα μακριά από το σημερινό τέλμα και τα αδιέξοδα της πολιτικής του δικομματισμού και των δορυφόρων του. Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, όλο και ευρύτερα γίνεται συνείδηση ότι θα συμβάλει στην αλλαγή του σημερινού σκηνικού. Με ισχυρό ΚΚΕ, ο λαός θα αγωνίζεται από καλύτερες θέσεις κατά της λιτότητας, της ανεργίας, του συμβιβασμού και της υποτέλειας.

Η μέχρι τώρα πορεία του προεκλογικού αγώνα εμπνέει αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, στην Αθήνα,όπου έχει σημάνει γενικό προσκλητήριο,όπως και σε όλη την περιοχή της πρωτεύουσας, για την αυριανή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως,οι Οργανώσεις μπήκαν από την πρώτη μέρα μετά την προκήρυξη των εκλογών με ορμή και αποφασιστικότητα στην εκλογική μάχη. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία από τον μέχρι τώρα απολογισμό της εκλογικής δουλιάς και οι εκτιμήσεις της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας.

Μια βδομάδα πριν τις εκλογές και ο αριθμός των δραστηριοτήτων, όπως περιοδείες και συσκέψεις, είναι τριπλάσιος από τον αντίστοιχο των ευρωεκλογών του 1994. Συγκεκριμένα μέσα στη σύντομη προεκλογική περίοδο αυτών των εκλογών, στην περιοχή της Α και Β Αθήνας,πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 550 περιοδείες και συσκέψεις, χωρίς στον αριθμό αυτό να περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες των ΚΟΒ, που γίνονται χωρίς κεντρικό σχεδιασμό. Ειδικά όσον αφορά τις περιοδείες σε εργασιακούς χώρους έχουν, στην ίδια περιοχή, πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα περισσότερες από 300 περιοδείες, έναντι 110 που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια ολόκληρης της προεκλογικής περιόδου του 1994.

Αναφερόμενος σε αυτή τη δραστηριότητα ο Δ. Ζάχαρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΑ, σημειώνει ότι δείχνει τα βήματα που έχει κάνει η Οργάνωση όλο αυτό το διάστημα, την εμπειρία που έχει συσσωρευτεί στα στελέχη και τα μέλη της και τονίζει ότι οι οργανώσεις της ΚΟΑ με ενθουσιασμό και αισιοδοξία προετοιμάζονται για την αυριανή συγκέντρωση. "Από τη μέχρι τώρα επαφή με το λαό, προσθέτει, αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν εκφράζεται απλά η δυσαρέσκεια στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και συγκεκριμένες θετικές εκτιμήσεις για τις θέσεις του ΚΚΕ. Καταγράφεται επανάκαμψη παλιών ψηφοφόρων του ΚΚΕ που εκτιμούν τη σταθερότητα των θέσεων του Κόμματος σε σχέση με ζητήματα όπως η Συνθήκη του Μάαστριχτ, το πρόβλημα των Σκοπίων, αλλά και βλέπουν καθημερινά τη δράση του".

Σε όλη αυτή τη δράση δυναμικό "παρών" δίνουν οι δυνάμεις της ΚΝΕ,οι Κνίτες και οι ΚΝίτισσες της Αθήνας που καθημερινά με αισιοδοξία και νεανικό ενθουσιασμό δίνουν την εκλογική μάχη. Η παρουσία των νέων προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο δυναμισμό και ζωντάνια στην προεκλογική εκστρατεία του ΚΚΕ. Ξεχωριστή αναμένεται να είναι η νεανική παρουσία και στην αυριανή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, καθώς οι θέσεις του ΚΚΕ κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις συνειδήσεις της νέας γενιάς. Ολο και περισσότεροι νέοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΚΚΕ: Αντεπίθεση!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ