Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Προζύμι" για ενότητα κι αγώνα...

Θερμή υποδοχή στον Χαρίλαο Φλωράκη επιφύλαξαν χτες το πρωί οι κάτοικοι των χωριών Ιτέα και Ματαράγκα, στην Καρδίτσα.

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ επισκέφθηκε τα δύο αυτά χωριά και μίλησε σε καφενεία όπου περίμεναν να τον ακούσουν και να του σφίξουν το χέρι, απλοί άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους αγρότες, ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης. Στο κατάμεστο καφενείο στην Ιτέα, ο Χ. Φλωράκης εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε εκεί και ανάμεσα σε κόσμο από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. "Το ότι είστε όλοι εδώ - τους είπε - δείχνει ότι είναι ένα "προζύμι" για να λυθούν τα προβλήματα, για τη λύση των οποίων χρειάζεται ενότητα και αγώνας". Συνεχίζοντας ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, σημείωσε: Δε νομίζω ότι μπορεί να παραπονεθεί κανείς πως σας θυμόμαστε κάθε φορά που έχει εκλογές. Το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές είναι κάθε μέρα δίπλα σας. Γι αυτό - τόνισε - δώστε του δύναμη με την ψήφο σας, ώστε να έχουμε αποτελέσματα και να "σπάσουν" οι αυτοδυναμίες. Γιατί είτε το ΠΑΣΟΚ έρθει, είτε η ΝΔ, θα πάμε από το κακό στο χειρότερο. "Θα μας πάρει ο διάολος", είπε χαρακτηριστικά ζητώντας συγνώμη από τον παπά του χωριού που ήταν κι αυτός εκεί.

Στο δεύτερο σταθμό, στη Ματαράγκα,ο Χ. Φλωράκης μίλησε όρθιος στην αυλή του καφενείου, αφού ο χώρος μέσα αποδείχτηκε πολύ μικρός για να τους χωρέσει όλους.

"Σκεφθείτε πολύ καλά τι θα ψηφίσετε όταν θα πάτε στην κάλπη - τους κάλεσε - μην ψηφίσετε πάλι λιτότητα και παραπέρα μείωση της τιμής στο βαμβάκι και την κτηνοτροφία. Ούτε να ψηφίσετε αυτούς που δεν ξέρουν να λένε όχι στις Βρυξέλλες. Αποδυναμώστε, λοιπόν, το δικομματισμό και ενισχύστε το ΚΚΕ, γιατί η μόνη φιλοδοξία μας είναι να παλέψουμε μαζί με τον απλό κόσμο". "Το ΚΚΕ δεν ξέρει να τάζει θέσεις", είπε εκείνη τη στιγμή ένας αγρότης της Ματαράγκας. "Καταλάβατε τι θέλει να πει;", ρώτησε ο Χ. Φλωράκης, για να δώσει ο ίδιος την απάντηση στη συνέχεια: "Το ΚΚΕ δε δίνει υποσχέσεις, ούτε τάζει ρουσφέτια. Το ΚΚΕ αγωνίζεται να λυθούν τα προβλήματά σας"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ