Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Η φίμωση του ΚΚΕ δε θα περάσει

Το "άσπρο μαύρο" επιχειρεί να εμφανίσει ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Π. Μπουρδούκος,με επιστολή του στο "Ρ" σχετικά με τη συμπεριφορά του απέναντι στο ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο δήμαρχος αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας στις 11 Σεπτέμβρη, με το οποίο καταδικάζονταν οι ενέργειες του Δήμου Ν. Ιωνίας, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο κατέβασμα αεροπανό του ΚΚΕ.

Ο Π. Μπουρδούκος αναφέρει στην επιστολή του ότι αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών συγκλήθηκε διακομματική επιτροπή στο Δήμο η οποία "πήρε αποφάσεις ομόφωνα για τη μη ανάρτηση αεροπανό ή επικόλληση αφισών κλπ. προκειμένου να διαφυλαχτεί η ευπρέπεια και καθαριότητα της πόλης, αλλά και να μη γίνει κατάχρηση εκ μέρους ορισμένων κομμάτων". Εφαρμόζοντας την απόφαση, λέει ο δήμαρχος, αποκαθηλώθηκαν όλα τα αεροπανό, ενώ φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει το ΚΚΕ ότι "παραβαίνει κάθε αρχή και δεοντολογία".

Ο "Ρ" απευθύνθηκε στον Βαγγέλη Βαλαβάνη,που εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχε στη διακομματική επιτροπή, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: "Διαφωνήσαμε με τη συναινετική απόφαση των κομμάτων και του δημάρχου γι' αυτό και δεν υπογράψαμε και το πρακτικό της διακομματικής επιτροπής". Η αλήθεια του παραπάνω γεγονότος πιστοποιείται και από τα ίδια τα πρακτικά, όπου φαίνεται ότι ο Β. Βαλαβάνης δεν υπέγραψε τη σχετική απόφαση. Καταλήγοντας ο Β. Βαλαβάνης τονίζει: "δε θα επιτρέψουμε να μας εμποδίσουν, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ. Οι θέσεις του Κόμματος θα φτάσουν σε όλους τους εργαζόμενους της Νέας Ιωνίας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ