Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να μην ενσωματωθεί η Κοινοτική Οδηγία για τα προσωπικά δεδομένα

Την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου και των σχετικών διεθνών συμφωνιών που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας ζήτησε αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» κατά τη χτεσινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Α. Παπαληγούρα.

Η αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», που αποτελούνταν από τους Γ. Α. Μαγκάκη, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Στρ. Κόρακα, στέλεχος του ΚΚΕ, Δ. Καλτσώνη, δρ. Νομικής, και Αγ. Ρεμπή, πρώην εφέτη, ζήτησε από τον Α. Παπαληγούρα να μην ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο η Κοινοτική Οδηγία 2006/24/ΕΚ που φέρει τον τίτλο «Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών». Με την Οδηγία αυτή προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα του χτυπήματος των βασικών δημοκρατικών ελευθεριών, καθώς προβλέπεται η καταγραφή των τηλεφωνικών κλήσεων και η αποθήκευσή τους για 6 έως 24 μήνες, χωρίς να υπάρχει καμιά διασφάλιση ότι δεν καταγράφεται και το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Παράλληλα, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» απαίτησε να μπει φραγμός στην εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΗΠΑ για τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών των πτήσεων προς τις ΗΠΑ, καθώς επίσης να αποσυρθεί η χώρα μας από τις συμφωνίες Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΗΠΑ περί έκδοσης και δικαστικής συνδρομής. Η αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» έθεσε και το θέμα της απαγωγής των Πακιστανών, ζητώντας να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τις απαγωγές και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Οσον αφορά τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ζήτησε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να σταματήσει η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείρισή τους.

Οπως σημείωσε η «Δημοκρατική Συσπείρωση», όλο αυτό το πλαίσιο με τους «τρομονόμους», τη Γιούροπολ, το Εσελον, κλπ. έχει δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες, ώστε να εκδηλώνονται νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά της απαγωγής των μεταναστών, των υποκλοπών ή των πτήσεων των αεροσκαφών της CIA στη χώρα μας όσο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και γενικότερα να θίγονται οι λαϊκές ελευθερίες.

Τέλος, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στη συμφωνία δικαστικής συνδρομής μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ που υπογράφτηκε από τον προεδρεύοντα της ΕΕ και πρωθυπουργό της χώρας μας Κ. Σημίτη, τον Ιούνη του 2003. «Τέτοιες συμφωνίες, ανέφερε η "Δημοκρατική Συσπείρωση", δεν μπορούν να έχουν καμιά νομική ισχύ».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Α. Παπαληγούρας, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε τις υποχρεώσεις της χώρας μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα μας θα συμμορφωθεί πλήρως στις επιταγές των εταίρων μας στην Ευρώπη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org