Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«God Bless America»...

Τελικά, η ιστορία είναι... «άτιμο» πράμα και καμιά φορά αρκεί μία είδηση στα «ψιλά» για να αποκαλυφθούν κάμποσα «χοντρά». Για παράδειγμα, χτες το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι η καθολική εκκλησία της Ουγγαρίας «εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στις ΗΠΑ για τη βοήθεια που είχαν προσφέρει κατά την εξέγερση του 1956, η οποία κατεπνίγη κάτω από τις ερπύστριες των σοβιετικών αρμάτων μάχης».

Η «ευγνωμοσύνη» περιέχεται σε επιστολή του προκαθήμενου της ουγγρικής εκκλησίας Πέτερ Ερντο προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους - «ο οποίος θα σηματοδοτήσει την επέτειο με την επίσκεψή του στις 22 Ιουνίου στη Βουδαπέστη». Η επιστολή «τονίζει πως οι Ούγγροι Καθολικοί ουδέποτε θα ξεχάσουν πως ο προκάτοχός του στο αξίωμα μπόρεσε να βρει άσυλο στην αμερικανική πρεσβεία κατά τα γεγονότα του 1956». Και το τηλεγράφημα συνεχίζει: «Ο καρδινάλιος Γιόζεφ Μιντζέντι, προσπαθώντας να ξεφύγει από τα σοβιετικά άρματα μάχης που είχαν εισβάλει στην πόλη, παρέμεινε επί 15 ημέρες εντός της αμερικανικής πρεσβείας, καθώς είχε επιβληθεί ο κομμουνιστικός νόμος στην εξεγερμένη πόλη», κλείνοντας με την ευχή «God Bless America» (Ο θεός να ευλογεί την Αμερική)!

Αυτή λοιπόν ήταν η πραγματική ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουγγαρία. ΄Η τουλάχιστον μία πτυχή της. Οσο για τη δουλική στάση έναντι των ΗΠΑ δεν πρέπει να εκπλήσσει. Αρκεί να σκεφθείτε ότι η προαναφερόμενη ευχή αναγράφεται και στο δολάριο...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org