Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και κοροϊδίας των λαών

Η Σύνοδος Κορυφής δεν μπόρεσε να κρύψει τις αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ, ενώ από κοινού αποφάσισαν την παραπέρα προώθηση των συμφερόντων της ολιγαρχίας

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ ήταν ένα ακόμη συμβούλιο υποκρισίας και κοροϊδίας των λαών και προώθησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας, αλλά και ένα ακόμα συμβούλιο αντιθέσεων ανάμεσα στα κράτη - μέλη της.

  • Δεν έχουν καμιά βάση οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τις αποφάσεις και ειδικά για το θέμα της Τουρκίας, αφού με τη συναίνεση της κυβέρνησης εξασφαλίστηκε παράταση χρόνου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, αν και συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, να διατηρεί στρατό κατοχής στην Κύπρο και να προκαλεί με διεκδικήσεις και επεισόδια στο Αιγαίο.
  • Στη Σύνοδο δόθηκε παράταση της περιόδου προβληματισμού, προκειμένου να πειστούν οι λαοί να αποδεχτούν το αντιδραστικό «ευρωσύνταγμα» και να ενοχοποιήσουν τους λαούς της Γαλλίας και της Ολλανδίας επειδή το καταψήφισαν. Οι «25» επιβεβαίωσαν την πολιτική ενίσχυσης της καταστολής, του κυνηγητού των μεταναστών, την αστυνομική συνεργασία, με μέτρα ενίσχυσης του αντιδραστικού οικοδομήματος της ΕΕ και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.

Το ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι οι λαοί - και ο ελληνικός - έχουν κάθε συμφέρον να παλέψουν εναντίον των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ, για ριζοσπαστικές αλλαγές στο εσωτερικό των χωρών, με τελικό στόχο την ανατροπή της.


ΣΕΛ.  6   -   8

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ