Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αδιαπραγμάτευτα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ να καταλάβει η υπουργός Παιδείας τι ζητάνε με τις μεγάλες διαδηλώσεις τους φοιτητές και καθηγητές. Της διευκρινίζουμε, πάντως, ότι δεν απαιτούν να ...έρθει γρήγορα για διάλογο το διαβόητο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Να μην κατατεθεί ποτέ, ζητάνε.

Κατανοούμε τη στεναχώρια, βέβαια, που προκαλούν και στην κυβέρνηση, αλλά και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που έχει ταχθεί δημόσια υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, αλλά ...τι να κάνουμε, αυτή είναι η γνώμη τους.

Πάντως, τα αιτήματά τους δεν έχουν προκύψει από κάποια έλλειψη διάθεσης για συζήτηση. Απλώς, ορισμένα πράγματα, όπως το δικαίωμα όλων σε μια δημόσια και δωρεάν Παιδεία, δε θέλουν - και καλά κάνουν - να τα βάλουν σε συζήτηση και παζάρι.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ...καταλαβαίνεις τη λαϊκή βούληση! Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, οι πρωθυπουργοί ανακάλυψαν την ...«απαίτηση των πολιτών της ΕΕ», προκειμένου τα όργανα της ευρωένωσης να αναλάβουν πρωτοβουλίες για το «ευρωσύνταγμα».

Πώς έφθασαν σ' αυτό το συμπέρασμα, όταν ήδη το εν λόγω κείμενο έχει καταψηφιστεί σε δύο μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και η αντίδραση στις αρχές της ελευθερίας του κεφαλαίου που υιοθετεί είναι εμφανέστατες σε όλη την Ευρώπη, ...μόνο αυτοί το ξέρουν.

Προφανώς, έχουν «μπερδέψει» αυτά που αυτοί θέλουν και επιδιώκουν, τις επιδιώξεις των συμφερόντων που υπηρετούν, με αυτά που έχουν ανάγκη και απαιτούν οι λαοί της Ευρώπης. `Η, μάλλον, αρέσκονται να παρουσιάζουν τα πρώτα, ως «θέληση των Ευρωπαίων πολιτών».

Μόνο που, ήδη, έχουμε ξεκάθαρα δείγματα για το πόσο υπολογίζουν τους Ευρωπαίους πολίτες. Ολοι θυμόμαστε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χλευάζει ακόμη και τις επίσημες δημοσκοπήσεις, όπου οι Ευρωπαίοι τάσσονταν κατά της συμμετοχής στην επέμβαση στο Ιράκ, λέγοντας, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ότι μόνον η Επιτροπή γνωρίζει ποιο είναι ...το σωστό.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org