Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επίκαιρο όσο ποτέ

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα, δημοσιοποιήθηκε από το Παρίσι, η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ για τη διεθνή - και την ελληνική - οικονομία. Τις προάλλες, επισκέφτηκε τον υπουργό Οικονομίας κλιμάκιο του ΔΝΤ, το οποίο ...συλλέγει στοιχεία, για να συντάξει την ετήσια έκθεσή του. Επειδή, όμως, κρίθηκε πως η ενημέρωση δεν ήταν εμπεριστατωμένη, θα μας ξαναεπισκεφτούν το Σεπτέμβρη, ώστε να έχουν ...πληρέστερη εικόνα.

Αν σ' αυτές προσθέσουμε ανάλογες εκθέσεις της ΕΕ, αλλά και διεθνών τραπεζών για όλες τις χώρες του κόσμου, εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα, ότι ο «Μεγάλος Αδερφός» παρακολουθεί τα πάντα και τους πάντες... Με τον τρόπο αυτό και μέσω των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών η οικονομική ολιγαρχία επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών, σε μια προσπάθεια τιθάσευσης και ελέγχου των καπιταλιστικών αγορών, οι οποίες, ως γνωστό, λειτουργούν άναρχα.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, όλοι αυτοί οι οργανισμοί, που απολογούνται μόνο στις πολυεθνικές, τις διεθνείς τράπεζες και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες, λειτουργούν σαν μοχλοί πίεσης, σαν σιδερένια φτέρνα κατά των «απείθαρχων»... Επιβραβεύουν τις χώρες που προωθούν τις ...μεταρρυθμίσεις και απειλούν όσες εμφανίζουν μη ικανοποιητική πρόοδο, όσες καθυστερούν....

Γενικό συμπέρασμα; Ενιαία είναι η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση προς τους επιτιθέμενους. Γι' αυτό το «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» είναι επίκαιρο όσο ποτέ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ