Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ναι στην επιβολή του «ευρωσυντάγματος»

Αδιαφορώντας πλήρως για την εκφρασμένη βούληση λαών της Ευρώπης εναντίον του «ευρωσυντάγματος», το ΠΑΣΟΚ διά στόματος Χρ. Παπουτσή υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε «νέα Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη». Ο Χρ. Παπουτσής, ξεκαθαρίζοντας ότι για το ΠΑΣΟΚ η επιβολή του «ευρωσυντάγματος» στους λαούς της Ευρώπης αποτελεί στρατηγικό στόχο, προκειμένου να κατοχυρωθεί και συνταγματικά η νέα επίθεση που ετοιμάζει το μεγάλο κεφάλαιο σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς του εκφραστές, εναντίον των λαϊκών στρωμάτων, τόνισε την ανάγκη της άμεσης προώθησης του.

Ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, μπορεί να διέγνωσε ότι η «ΕΕ διέρχεται θεσμική και πολιτική κρίση» και αναβάλλει τις «αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Συνταγματικής Συνθήκης για το μέλλον», αλλά την ίδια στιγμή ως γνήσιος εκφραστής του «ευρωμονόδρομου» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά σ' αυτή την προοπτική.

Ο Χρ. Παπουτσής τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της «διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης», αφού όπως ισχυρίστηκε «αποτελεί μια μεγάλη πολιτική επιλογή». Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι αυτό το «σαφές πολιτικό πλαίσιο» θα «εγγυάται τον οικονομικό δυναμισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη, την ασφάλεια και την κοινωνική πρόοδο»...

Ο Χρ. Παπουτσής, σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση της ΝΔ, στήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας δηλώνοντας ότι «οι αναφορές στο κείμενο των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου σχετικά με την Τουρκία, στην πραγματικότητα αποτελούν υπενθύμιση των βασικών ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και είναι οπωσδήποτε ένα θετικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση».

Την ίδια στιγμή που ταυτιζόταν με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο Χρ. Παπουτσής έκανε λόγο για «τη νέα εθνική στρατηγική» που προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ασκώντας ουσιαστικά... κριτική στην κυβέρνηση που «εγκατέλειψε τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα των αποφάσεων του Ελσίνκι» για επίλυση των διαφορών με την Τουρκία μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε επίσης την Τουρκία «να σέβεται τις Συνθήκες, τις αρχές, τις αξίες και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις οποίες βεβαίως, συμπεριλαμβάνεται η ισχυρή δέσμευση για καλή γειτονία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ