Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύνοδος υποκρισίας και κοροϊδίας για τους λαούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ ήταν ένα ακόμη Συμβούλιο υποκρισίας και κοροϊδίας των λαών και προώθησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας, αλλά και ένα ακόμα Συμβούλιο αντιθέσεων ανάμεσα στα κράτη - μέλη της.

Δεν έχουν καμιά βάση οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και ειδικά για το θέμα της Τουρκίας, αφού με τη συναίνεση της κυβέρνησης εξασφαλίστηκε παράταση χρόνου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, αν και συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, να διατηρεί στρατό κατοχής στην Κύπρο και να προκαλεί με διεκδικήσεις και επεισόδια στο Αιγαίο.

Αυτό που πέτυχαν οι 25 αρχηγοί ήταν να χαιρετίσουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και να καλέσουν την Τουρκία "ευγενικά" να εφαρμόσει και να εντείνει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, καθώς και να δεσμευτεί για σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνική διευθέτηση των διαφορών!..

Στη Σύνοδο δόθηκε παράταση της περιόδου προβληματισμού προκειμένου να πειστούν οι λαοί να αποδεχτούν το αντιδραστικό "ευρωσύνταγμα" και να ενοχοποιήσουν τους λαούς της Γαλλίας και της Ολλανδίας επειδή το καταψήφισαν!

Οι "25" επιβεβαίωσαν την υλοποίηση της πολιτικής του "ευρωσυντάγματος", αν και αυτό δεν έχει εγκριθεί, ενισχύοντας την καταστολή και το κυνηγητό των μεταναστών, την αστυνομική συνεργασία, με μέτρα ενίσχυσης του αντιδραστικού οικοδομήματος της ΕΕ και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος. Καμία αυταπάτη και εμπιστοσύνη ότι η ΕΕ διέπεται από πνεύμα δικαιοσύνης και ισοτιμίας. Επιβεβαιώνεται η αναξιοπιστία της και στα υπόλοιπα θέματα των αποφάσεων αυτού του Συμβουλίου.

Οι λαοί - και ο ελληνικός - έχουν κάθε συμφέρον να παλέψουν εναντίον των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ, για ριζοσπαστικές αλλαγές στο εσωτερικό των χωρών, με τελικό στόχο την ανατροπή της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σφίγγει η θηλιά γύρω από την Κύπρο και τους λαούς(10/12/2006)
Πρώτα η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας(5/12/2006)
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και κοροϊδίας των λαών(17/6/2006)
Θα αρχίσουν χωρίς καθυστέρηση!(31/8/2005)
Προς «ειδική σχέση» Τουρκίας - ΕΕ;(30/6/2005)
Δύο τάσεις για την «ημερομηνία» στην Τουρκία(23/11/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org