Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μπήκαν οι μπουλντόζες

Δυο μέρες μετά τη μεταφορά των πρώτων νοσηλευόμενων του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) σε ξενώνες κυρίως των αστικών εταιριών στο όνομα της λεγόμενης αποασυλοποίησης, μπήκαν οι μπουλντόζες στο νοσοκομείο.

Χτες, εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι συνεργείο ξεκίνησε την κατεδάφιση παλαιού κτιρίου του νοσοκομείου που δε χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του '80. Μάλιστα, στο ΠΝΑ ακούγεται ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έκανε συμφωνία με μάντρα οικοδομών για την πώληση των διακοσμητικών τούβλων του κτιρίου!

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής Χαρ. Μανιάτη (ΦΕΚ 13/2/2006), που εξαιρεί από τις αναδασωτέες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που κάηκαν στην πυρκαγιά του Ιούλη του 2005, τα 305,5 στρέμματα απ' τα 460 στρέμματα του ΠΝΑ, καταλαβαίνει εύλογα κανείς ότι προκύπτουν τεράστια ερωτήματα για το μέλλον ακόμα και της ίδιας της έκτασης του νοσοκομείου. Αφού, απ' τη μια, αποτελεί «φιλέτο» για τους ιδιώτες και, απ' την άλλη, δεν έχει εξασφαλιστεί έστω η συνέχιση της λειτουργίας του για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ