Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε σε κανέναν

Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, νέοι και νέες σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν προχτές με τις σημαίες και τα αιτήματα του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση. Εδωσαν απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που στα πλαίσια της ευρωενωσιακής πολιτικής μεθοδεύουν νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, με μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες και τους νέους. Καταδίκασαν το διάλογο της απάτης που εξελίσσεται στις πλάτες της εργατικής τάξης και στόχο έχει να νομιμοποιήσει τις επερχόμενες αντιδραστικές αλλαγές, να τις ντύσει με το μανδύα της κοινωνικής συναίνεσης.

Ανεξάρτητα με το ποια κυβέρνηση θα νομοθετήσει και πότε, ο χαρακτήρας των αλλαγών είναι προδιαγεγραμμένος και εχθρικός προς τους εργαζόμενους. Περιγράφεται με σαφήνεια στους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και στο νόμο Ρέππα του ΠΑΣΟΚ, η πλήρης εφαρμογή του οποίου αποτελεί το εφαλτήριο της νέας επίθεσης. Περιγράφεται ακόμα στις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις οποίες συνομολόγησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επιτάσσουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, την ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των εργαζομένων μέσω και της ενίσχυσης της ιδιωτικής ασφάλισης, την κατάργηση κάθε ευνοϊκής και αναγκαίας ασφαλιστικής ρύθμισης για τις γυναίκες, τις ευπαθείς ομάδες, τους νεότερους σε ηλικία εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε σε κανέναν. Πληρώνουν ήδη πολλά για την ασφάλιση και τη σύνταξη από τον πενιχρό μισθό τους. Ακόμα και οι εργοδοτικές εισφορές είναι κομμάτι της υπεραξίας που το κεφάλαιο κλέβει καθημερινά από την εργασία τους. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και των μέσων παραγωγής, η αύξηση του παραγόμενου πλούτου επιβάλλουν τη μείωση των ωρών εργασίας και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους, την απαλλαγή των εργαζομένων από τις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ψευτοεπιχείρημα για τις «αντοχές της οικονομίας» και τη βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας» δεν αφορούν στους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους και πρέπει να απορριφθούν σαν απαράδεκτα. Να πληρώσουν τώρα το κράτος και οι εργοδότες.

Το επόμενο διάστημα, το ΠΑΜΕ θα κλιμακώσει τους αγώνες για την Κοινωνική Ασφάλιση, πρωτοστατώντας στην οργάνωση της πάλης ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια του κεφαλαίου και των κομμάτων του, ενάντια στον προσχηματικό διάλογο των «κοινωνικών εταίρων». Σ' αυτήν την κατεύθυνση, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί τους εργαζόμενους χωρίς καμιά καθυστέρηση να παλέψουν για: Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55 χρόνια, αντίστοιχα, για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), υπεράσπιση - διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας, κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 μέρες εργασίας - ασφάλισης, συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ή 9.000 μέρες εργασίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ