Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Οι άνθρωποι του αθλητισμού να εναντιωθούν

Τους ανθρώπους του αθλητισμού καλεί να αντισταθούν στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ). Το κάλεσμα της ΕΠΣΜ έχει ως εξής:

«Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) καταδικάζει κατηγορηματικά το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που επιχειρεί την εξίσωση του φασισμού με τη δράση των κομμουνιστικών κομμάτων και την προσπάθειά τους για οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Η ΕΠΣΜ καταδικάζει την επιχείρηση να ξαναγραφτεί η ιστορία από τους πιο αντιδραστικούς κύκλους της Ευρώπης ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα απαγόρευσης της δράσης των κομμουνιστικών κινημάτων και την εγκαθίδρυση μιας απολυταρχίας των πολυεθνικών και αντιδραστικών δυνάμεων.

Η ΕΠΣΜ καλεί κάθε δημοκράτη, ανεξάρτητα κατά πόσο συμφωνεί ή όχι με τις κομμουνιστικές ιδέες, να καταδικάσει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, γιατί μπορεί να αρχίζει από τους κομμουνιστές, αλλά είναι βέβαιο και ιστορικά αποδεδειγμένο ότι θα καταλήξει να απαγορεύσει κάθε δράση δημοκρατική, συνδικαλιστική, κάθε αντίσταση στη νέα τάξη πραγμάτων.

Η ΕΠΣΜ καλεί κάθε άνθρωπο του αθλητισμού να εναντιωθεί σε τέτοιες προσπάθειες και για το λόγο ότι το ολυμπιακό κίνημα με τις ιδέες της ειρήνης, της φιλίας των λαών, του αφοπλισμού, του "ευ αγωνίζεσθαι" ανοίγει δρόμους σε δημοκρατικές ελευθερίες και εξελίξεις και σε αυτό το κίνημα οι πρώην σοσιαλιστικές χώρες είχαν τεράστια συμβολή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ