Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Αντικομμουνιστικό «μνημόνιο»

«Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη: το φάντασμα του κομμουνισμού. Ολες οι δυνάμεις της γηρασμένης Ευρώπης ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα: ο πάπας και ο τσάρος, ο Μέτερνιχ και ο Γκιζό, οι γάλλοι ριζοσπάστες και οι γερμανοί αστυνομικοί».

«Κομμουνιστικό Μανιφέστο»

***

Και να που οι βρικόλακες ξανασμίγουν. Ενάμιση αιώνα και πλέον από το 1848, απ' όταν οι Μαρξ και Ενγκελς ξεκινούσαν με τα παραπάνω ακριβώς λόγια τη συγγραφή του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου». Ξανασμίγουν σε μια νέα ιερή συμμαχία. Αυτή τη φορά στην καρέκλα του Μέτερνιχ κάθεται ο γερμανικός δικομματισμός, στην καρέκλα του Γκιζό ο Σιράκ και ο «Λεπέν με μάσκα», ο Σαρκοζί, στην καρέκλα του τσάρου ο Πούτιν και όσοι λεηλάτησαν την πρώην ΕΣΣΔ, στην καρέκλα του πάπα καθετί «μαύρο» και «άραχνο», που αντιπροσωπεύει στις μέρες μας την ιδεολογική και πολιτική σκουριά της Ευρώπης. Της Ευρώπης των «προθύμων» συμμάχων του Μπους.

*

Ολος αυτός ο συρφετός αποφάσισε να ξαναγράψει την Ιστορία. Οι απόγονοι του Φράνκο στην Ισπανία, οι απόγονοι του Πετέν στη Γαλλία, οι απόγονοι του Μουσολίνι και τα υπόλοιπα φασιστοειδή του Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, οι συνεργάτες του Χίτλερ και οι υμνητές του Ράιχ, νάτοι, στη σκηνή, μαζί με τους δοσίλογους, χέρι - χέρι με τους απόντες, με τους ριψάσπιδες, με τους λαθρεμπόρους αγώνων που ποτέ δεν έδωσαν, στους οποίους ποτέ δε συμμετείχαν.

*

Αυτή είναι η θλιβερή παρέα των μαριονετών της «νέας τάξης», που την επομένη των 60χρονων της συντριβής του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό, πρωταγωνιστεί στη μεγαλύτερη παραχάραξη στην ιστορία της συλλογικής μνήμης της ανθρωπότητας: «Ο Κομμουνισμός είναι έγκλημα»! «Ο Κομμουνισμός είναι τρομοκρατία»! «Ο Κομμουνισμός είναι φασισμός»!

Αυτή είναι η ντιρεκτίβα, το αντικομμουνιστικό «μνημόνιο» που κατασκεύασαν στα καταγώγια της ΕΕ. Καμία έκπληξη: Αυτή η ΕΕ, που στοιβάζει σε γκέτο τους μαύρους στο Παρίσι. Που πυρπολεί καρυδότσουφλα με μετανάστες στην Αδριατική. Που καίει ζωντανούς ανθρώπους στα ξενοδοχεία που φιλοξενούν αλλοδαπούς στο Βερολίνο. Που στριμώχνει στην ανεργία και τη φτώχεια 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Που δολοφονεί στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Που βασανίζει, τρομοκρατεί, απαγάγει και φακελώνει σε συνεργασία με τη CIA - ναι! - αυτή η ΕΕ είναι επόμενο να ζει με τον εφιάλτη του «φαντάσματος του Κομμουνισμού»!

***

Η πλαστογραφία τους δεν άρχισε στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η επιχείρηση είναι συντονισμένη. Οργανωμένη μεθοδικά. Σε πρώτη φάση θέλησαν να της προσδώσουν «επιστημονική» θωράκιση. Απέτυχαν. Τώρα, με τα ίδια αποτυχημένα υλικά του ψεύδους, της διαστροφής και της διαστρέβλωσης, επιδιώκουν να εκδώσουν πολιτικό «φετφά». Αλλά, μια ματιά πείθει: Πρόκειται για άθλιους αντιγραφείς του ίδιου του άθλιου εαυτού τους!

*

Πριν μερικά χρόνια, μια ομάδα πρωτόγονων αντικομμουνιστών, ανήκουσα στο είδος της «διανόησης» που διαβιοί και σιτίζεται από τα ανάκτορα του εκάστοτε συστήματος με την υποχρέωση να υμνολογεί τους «Λουδοβίκους» και να λιβελογραφεί κατά των αντιπάλων τους, εξέδωσε στη Γαλλία μια ογκώδη χυδαιότητα υπό τον τίτλο «Η μαύρη βίβλος του Κομμουνισμού». Το πόνημα βρήκε οικονομική και πολιτική υποστήριξη απευθείας από τον κρατικό μηχανισμό της Γαλλίας και προωθήθηκε κατάλληλα σε όλες σχεδόν τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Εκδοτικά, βέβαια, και δεδομένης της πλύσης εγκεφάλου του κοινού, πάτωσε. Σήμερα, οι συντάκτες του αντικομμουνιστικού «μνημονίου», παραλαμβάνουν τη σκυτάλη από αυτό το «επιστημονικό χαμαιτυπείο». Το μνημόνιό τους δεν είναι παρά μια αντιγραφή ολόκληρων κομματιών αυτής της ανιστόρητης ιδεολογικής πανούκλας.

  • «Τα εγκλήματα του κομμουνισμού δεν έχουν αποτιμηθεί», σε αντίθεση με αυτά του φασισμού, γράφει στην εισαγωγή η «Βίβλος» τους, παρότι υπάρχει - γράφουν - «προσέγγιση μεταξύ ναζισμού και κομμουνισμού» (!), οι οποίοι χρησιμοποιούν «αντίστοιχες μεθοδεύσεις εξόντωσης» («Βίβλος», σελ. 55). Ακριβώς το ίδιο, σε μια εξωφρενική προσπάθεια ταύτισης του κομμουνισμού με το ναζισμό (!), βλέπουμε στο «μνημόνιο» (άρθρα 1 και 4).
  • Ο Κομμουνισμός είναι η ιδεολογία που έχει στη ρίζα του το έγκλημα, λέει το «μνημόνιο» (άρθρο 4). Το ίδιο, με τα ίδια ακριβώς λόγια, γράφουν στη «Βίβλο» τους, όπου ομιλούν για «εγκληματογόνο ιδεολογία» (σελ. 43, 772).
  • Το πρόβλημα με τον κομμουνισμό βρίσκεται στην πάλη των τάξεων και στον «ταξικό ολοκληρωτισμό», λένε στη «Βίβλο» τους (σελ. 55). Τα ίδια αναμασούν στο «μνημόνιό» τους όπου γράφουν ότι «αυτά τα εγκλήματα (του κομμουνισμού) είναι ευθέα αποτελέσματα της θεωρίας της πάλης των τάξεων» (άρθρο 29).
  • Ο κομμουνισμός «μέχρι σήμερα κατέχει την εξουσία σε ορισμένες χώρες και διαθέτει πιστούς σε ολόκληρο τον κόσμο», γράφουν στη «Βίβλο» τους (σελ. 54). Με τα ίδια ακριβώς λόγια ζητούν την ποινικοποίηση των κομμουνιστικών κομμάτων και ζητούν δήλωση μετανοίας από τα ΚΚ και τους κομμουνιστές όλου του κόσμου οι συντάκτες του «μνημονίου (άρθρα 5 και 9).
  • Εκεί πια που αντικομμουνιστές και «διανοητές» δεν έχουν αλλάξει ούτε το ...καρμπόν, είναι στα «στοιχεία» για τον «αριθμητικό απολογισμό» των νεκρών λόγω του κομμουνισμού: ΕΣΣΔ τόσοι νεκροί, Κίνα τόσοι νεκροί κλπ. Πρόκειται για πλήρη αντιγραφή από τη «Βίβλο» τους (σελ. 44) στο «μνημόνιό» τους (άρθρο 26).

***

Μιλώντας για το «μνημόνιο» έχει αναμφίβολα αξία να δούμε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να δικάσουν τους κομμουνιστές. Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να δικάσουν και να μεταλλάξουν την Ιστορία. Κι αφού το «μνημόνιο» που κατασκεύασαν είναι ένα κατάπτυστο αντίγραφο της «Βίβλου» τους, ας δούμε από ποιες αρχές διαπνέονται και ποιες αρχές προωθούν μέσα από αυτή τη «Βίβλο»:

*

α) Οι Μπολσεβίκοι - λένε - ήταν εγκληματίες. Σε αντίθεση με αυτούς «ο τσάρος παρέπεμπε τους πολιτικούς κρατουμένους σε αληθινά δικαστήρια». Τάσσονται, λοιπόν, με τον ...τσάρο αφού, όπως αναφέρουν, «ο απολογισμός της τσαρικής καταπίεσης βρίσκεται πέρα από κάθε σύγκριση με εκείνον της κομμουνιστικής τρομοκρατίας» («Βίβλος», σελ. 52)...

*

β) Τάσσονται, επίσης, υπέρ του φασισμού του Μουσολίνι, αφού «έριξε βέβαια στις φυλακές πολιτικούς του αντιπάλους ...ωστόσο σπάνια έφτανε στη δολοφονία», σε αντίθεση με τον κομμουνισμό! («Βίβλος», σελ. 53). Επιπλέον, μεταξύ κομμουνισμού - ναζισμού, διαλέγουν ...ναζισμό. «Μέχρι τον πόλεμο, η ναζιστική τρομοκρατία είχε ως στόχο ορισμένες ομάδες», αντίθετα - γράφουν - οι κομμουνιστές είχαν στόχο τους πάντες («Βίβλος», σελ. 53)...

*

γ) Ποια είναι η θέση των συντακτών της «Βίβλου» για τους προδότες στην ΕΣΣΔ και τους δοσίλογους στην Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής που μπήκαν στις γραμμές των «Ες - Ες» και πολέμησαν στο πλευρό του Χίτλερ εναντίον της ΕΣΣΔ; Ο καθένας από αυτούς - κατά τους συντάκτες της «Βίβλου» - «είχε αποδεχτεί τη συνεργασία με τους ναζί για να ελευθερώσει τη χώρα του από την τυραννία των μπολσεβίκων»! («Βίβλος», σελ. 254). Ως εκ τούτου ένα από τα «εγκλήματα» του κομμουνισμού είναι και η εξολόθρευση των δοσίλογων, τους οποίους οι συντάκτες της «Βίβλου» προσθέτουν στα «θύματα του κομμουνισμού»...

*

δ) Ποιος είναι αυτός που έχει εκφωνήσει το απόλυτο φασιστικό δόγμα «όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου»; Ολοι θα πουν ο Μπους. Είναι πασίγνωστο. Οι συντάκτες της «Βίβλου», όμως, έχουν άλλη άποψη. Κατ' αυτούς (εδώ η βλακεία γίνεται χαρμάνι με την αθλιότητα) το «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου» το έχει πει ο ...Λένιν και πριν από αυτόν ...ο Χριστός! («Βίβλος», σελ. 768).

***

Αυτοί είναι που επιδιώκουν να κηρύξουν πολιτικά «εγκληματογόνο» τον κομμουνισμό και να τον ταυτίσουν με το φασισμό!

*

Σε κάτι τέτοιους, προφανώς, απευθυνόταν ο Σαρτρ το 1952, όταν έλεγε: «Κάθε αντικομμουνιστής είναι σκυλί»!

(Συνεχίζεται)...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ