Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΙΑΣ
Επιδιώκεται η ποινικοποίηση της δράσης όσων αντιστέκονται

Το ΔΣ της Κοινότητας Ελλήνων Δανίας με ομόφωνο ψήφισμά του καταγγέλλει την απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να φέρει προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου το κατάπτυστο μνημόνιο που εξισώνει τον κομμουνισμό με το ναζισμό και τονίζει τα παρακάτω:

«Η προσπάθεια εξομοίωσης αποτελεί πρόκληση στην ιστορική μνήμη του λαού μας. Γνωρίζουμε καλά, από τα διδάγματα του παρελθόντος, για να καταλάβουμε ότι η προώθηση αντικομμουνιστικών μέτρων δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές αλλά καταλήγει στη δίωξη κάθε ελεύθερης δημοκρατικής φωνής. Οι αντικομμουνιστικοί νόμοι και οι διώξεις περιέλαβαν σταδιακά κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο και πατριώτη.

Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο εξομοιώνει το ναζισμό με την κομμουνιστική ιδεολογία, αποσιωπώντας τη συμβολή του Κόκκινου Στρατού στη νίκη των συμμάχων.

Χαρακτηρίζει δεξαμενές τρομοκρατίας την κομμουνιστική ιδεολογία, τα Κομμουνιστικά Κόμματα αλλά και έμμεσα τους αγώνες των λαών για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, ατομικές και συλλογικές ελευθερίες.

Το αντικομμουνιστικό αυτό μνημόνιο έχει σκοπό την παραχάραξη της σύγχρονης Ιστορίας και τη συκοφάντηση του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα των λαών. Οι κομμουνιστές μαζί με χιλιάδες άλλους δημοκράτες ήταν η αιτία συντριβής του φασιστικού τέρατος.

Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο αποτελεί μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη αφού επιδιώκεται η καταδίκη και η ποινικοποίηση συνολικά της δράσης όλων όσοι αντιστέκονται στη "νέα τάξη πραγμάτων". Μεταξύ άλλων και του μεταναστευτικού κινήματος, που έχει δώσει πολλά για τη δημοκρατία.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα πολιτικά κόμματα, και στις κυβερνήσεις τόσο της Δανίας όσο και της Ελλάδας, και τους καλούμε να μην ξεχάσουν το αίμα που χύθηκε ενάντια στο φασισμό και ναζισμό αλλά και πρόσφατα ενάντια στην εφτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας.

Εχουν υποχρέωση να καταγγείλουν έμπρακτα το κατάπτυστο μνημόνιο και να επιβάλουν την απόσυρσή του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ