Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Είναι χρέος στους αγώνες

Ο αντικομμουνισμός, όπως αποδεικνύεται από την Ιστορία, είναι το προανάκρουσμα μιας νέας αντιδραστικής επίθεσης του κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης κατά των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. Ηδη ζούμε μια εποχή στην οποία το έμβλημα της επίθεσης αυτής είναι: Περισσότεροι πόλεμοι, περισσότερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια. Αυτό το τρίπτυχο της νεοταξίτικης πολιτικής συμπληρώνεται από την ένταση της καταστολής και τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων. Επομένως, δεν είναι τυχαία η νέα αντικομμουνιστική έξαρση, εκδήλωση της οποίας είναι και το «μνημόνιο» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι ιθύνοντες κύκλοι αυτής της εκστρατείας δε θέλουν μόνο να ξαναγράψουν την Ιστορία, αλλά (το σημαντικότερο) να εξουδετερώσουν, ακόμα και να εξαλείψουν από προσώπου Γης τον κομμουνισμό και όσους πιστεύουν και αγωνίζονται γι' αυτόν. Στρέφονται κατά της μοναδικής δύναμης που συνένωσε την επαναστατική θεωρία και την επαναστατική πράξη για να προσδώσει αυτοτελή οντότητα στην εργατική τάξη, στον αγώνα της κατά της εκμετάλλευσης, για την απελευθέρωσή της και μαζί την απελευθέρωση όλης της κοινωνίας. Στρέφονται συνολικά κατά των αγώνων για μια καλύτερη ζωή, επομένως και κατά όλων όσοι παλεύουν να ανατρέψουν τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, και είναι πολλοί αυτοί οι ριζοσπάστες αγωνιστές μαζί με τους κομμουνιστές. Ξέρουν ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία της κοινωνικής εξέλιξης, με όσα πισωγυρίσματα και αν μεσολαβήσουν, με τη δράση των μαζών και αυτό πάνε να εμποδίσουν.

Η απόκρουση, λοιπόν, αυτής της νέας αντικομμουνιστικής πρόκλησης δεν είναι υπόθεση μόνο των κομμουνιστών. Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου αφού αυτός είναι τελικά ο στόχος. Τα δικαιώματά του, οι κατακτήσεις του, οι προσδοκίες και οι ελπίδες του, όλα αυτά που αποτελούν το συλλογικό συμφέρον της εργατικής τάξης, είναι στο στόχαστρο της επίθεσης.

Οσο μελάνι κι αν χυθεί, όσα «μνημόνια» κι αν παρουσιαστούν, όσα λόγια κι αν ειπωθούν, δεν μπορούν να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη των λαών δύο πρωταρχικές αλήθειες.

Η πρώτη, ότι κάθε κατάκτηση, κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, αποτέλεσμα της πάλης του εργατικού κινήματος, έχει την ανεξίτηλη σφραγίδα της δράσης του κομμουνιστικού κόμματος. Κάθε σελίδα της εποποιίας των λαών για τις δημοκρατικές ελευθερίες, την ανεξαρτησία, την απόκρουση του φασισμού, είναι γραμμένη με αίμα εκατομμυρίων κομμουνιστών.

Η δεύτερη, ότι η ύπαρξη και ανάπτυξη της Σοβιετικής Ενωσης και του σοσιαλιστικού στρατοπέδου ήταν όχι μόνο το αντίπαλο δέος στον σήμερα αποχαλινωμένο ιμπεριαλισμό, αλλά και το ζωντανό παράδειγμα των σοσιαλιστικών κατακτήσεων. Αποτελούσε σταθερό σημείο αναφοράς των εργαζομένων σ' όλο τον κόσμο και μέτρο σύγκρισης των δύο συστημάτων.

Την Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια, στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ, κατά του αντικομμουνιστικού «μνημονίου» του Συμβουλίου της Ευρώπης, η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο. Για την υπεράσπιση όχι μόνο των δικαιωμάτων του, αλλά και της τιμής της τάξης του, της αξιοπρέπειάς του. Για να συμβάλει στην απόκρουση της αντιδραστικής επίθεσης των ιμπεριαλιστών, στην προσβολή που συνιστά ο αντικομμουνισμός για την ιστορική του μνήμη και τους αγώνες του, τους προηγούμενους και αυτούς που έρχονται.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ