Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Υστατο «χαίρε» σ' έναν ανιδιοτελή αγωνιστή

Το ΑΚΕΛ και το Λαϊκό Κίνημα αποχαιρέτησαν τον Μιχάλη Ολύμπιο

«Δε θα σε κλάψουμε, αλλά θα σε μνημονέψουμε όπως σου αξίζει τον Μάιο. Με τη χαρά και την ικανοποίηση μιας νέας πολιτικής νίκης στις βουλευτικές εκλογές».

Την υπόσχεση αυτή έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης στον επικήδειο που διάβασε στην κηδεία του Μιχάλη Ολύμπιου που τελέστηκε χτες μέσα σε κλίμα σεβασμού και τιμής σε ένα βετεράνο του ΑΚΕΛ και του Λαϊκού Κινήματος με τεράστια προσφορά και έργο. Παρόντες στην κηδεία ο πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, υπουργοί της κυβέρνησης, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές και στελέχη του ΑΚΕΛ, των Λαϊκών Οργανώσεων, διπλωμάτες, πλήθος κόσμου, φίλοι και εκτιμητές του Μιχάλη Ολύμπιου.

Ο Ν. Κατσουρίδης χαρακτήρισε τον Μιχάλη Ολύμπιο ξεχωριστό σύντροφο και φίλο, άνθρωπο που παρ' όλες τις αντιξοότητες της ζωής πορεύτηκε με υπερηφάνεια, χαμόγελο και αξιοπρέπεια.

«Ο Μιχάλης, ο Ολύμπιος όπως τον ήξεραν όλοι, αποτελεί μέρος εκείνης της γενιάς των συντρόφων που, μέσα σε συνθήκες αδιανόητα δύσκολες και εξοντωτικές, θεμελίωσαν και έκτισαν το κόμμα για το οποίο σήμερα όλοι νιώθουμε περήφανοι. Το τιμημένο κόμμα των εργαζομένων και ολόκληρου του κυπριακού λαού το ΑΚΕΛ. Της γενιάς εκείνης των συντρόφων για τους οποίους το κόμμα ήταν όλη τους η ζωή» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Κατσουρίδης, υπογραμμίζοντας πως το μερτικό του συντρόφου Μιχάλη σε αυτή την πορεία ήταν καθοριστικό δεδομένου του καθοδηγητικού ρόλου που διαδραμάτισε.

Επικήδειο εκφώνησε και ο πρόεδρος του Κυπροκουβανικού Συνδέσμου Ανδρέας Πολυδώρου, του οποίου ο Μιχάλης Ολύμπιος υπήρξε γραμματέας από την ημέρα της ίδρυσής του μέχρι την τελευταία του πνοή.

Νωρίτερα η σορός του Μιχάλη Ολύμπιου μεταφέρθηκε έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία για το ύστατο «χαίρε» στον άνθρωπο και αγωνιστή που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή και δράση του στο Κόμμα του και στα ιδανικά που αυτό πρεσβεύει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέδεσε όλη του τη ζωή με το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα (2017-01-10 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ (2009-07-26 00:00:00.0)
Στερνό «αντίο» στον σ. Σταμάτη Καραντάνη (2008-12-05 00:00:00.0)
Συλλυπητήρια για τον Μ. Ολύμπιο (2006-01-20 00:00:00.0)
Συνάντηση ΚΚΕ - ΑΚΕΛ (1997-12-11 00:00:00.0)
Στερνό αντίο στον σ. Κ. Λίτσα (1995-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org