Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με σταθερότητα προβάλλουμε τις ιδέες και αξίες του σοσιαλισμού

Παρέμβαση του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνεστίαση της Αχτίδας Ανατολικής Υπαίθρου της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Για τη μεγάλη προσφορά του σοσιαλισμού του 20ού αιώνα σε όλους τους τομείς της ανθρωπότητας και την επικαιρότητα του οράματος του σοσιαλισμού στις μέρες μας μίλησε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνεστίαση της Αχτιδικής Οργάνωσης Ανατολικής Υπαίθρου της ΚΟΘ του ΚΚΕ το περασμένο Σάββατο, που έγινε προς τιμήν των 87 χρόνων του Κόμματος και των 88 χρόνων της Οχτωβριανής Επανάστασης.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε: «Με αφορμή την έφοδο στον ουρανό, αντλούμε διδάγματα από την ιστορία. Βγάζουμε συμπεράσματα από τη θετική μας πορεία και από λάθη μας. Τα συνδέουμε με τη σημερινή μας δράση, με τα καθήκοντα του επαναστατικού κινήματος, με τους σημερινούς στόχους. Με το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο πάλης που προωθεί το 17ο Συνέδριό μας».

«Η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση έδωσε ειρήνη, δουλιά και ψωμί, ενέπνευσε ενθουσιασμό», υπογράμμισε και αναφερόμενος στη μετέπειτα πορεία της επανάστασης είπε: «Πάνω από όλα με την ισχυροποίηση της ΕΣΣΔ και μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τη δημιουργία του σοσιαλιστικού συστήματος κατάφερε να διατηρηθεί η ειρήνη στον κόσμο για δεκάδες χρόνια. Ηταν σημαντική η συνεισφορά της επανάστασης του Οκτώβρη».

«Ως ΚΚΕ - είπε - με σταθερότητα και συνέπεια επιμένουμε και προβάλλουμε τις ιδέες, τις αξίες, τα οράματα του σοσιαλισμού, που τόσο συκοφαντούνται στις μέρες μας». «Παρά την προσωρινή υποχώρηση των επαναστατικών δυνάμεων, διαμορφώνεται νέα κατάσταση. Νέοι άνθρωποι αποδέχονται την αναγκαιότητα της σοσιαλιστικής προοπτικής αλλά και της πάλης για το σοσιαλισμό. Η λέξη "επανάσταση" επανέρχεται στο προσκήνιο», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας ο Σπ. Χαλβατζής, αναφερόμενος στην αντικομμουνιστική επίθεση που έχει εξαπολύσει ο ιμπεριαλισμός, σημείωσε: «Και σήμερα το ΚΚΕ σηκώνει τη σημαία της πάλης ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων", που επιβάλλει διά πυρός και σιδήρου ο αμερικάνικος και ευρωενωσιακός ιμπεριαλισμός. Δεν είναι μόνο ότι θέλουν να ξαναγράψουν την Ιστορία. Με τη γενικευμένη τρομοκρατία θέλουν να καθηλώσουν το εργατικό κίνημα αλλά και την απελευθερωτική πάλη των λαών». Και πρόσθεσε: «Ομως, η εργατική τάξη αντιστέκεται. Αντιδρά. Κι αυτή η αντίδραση θα παίρνει μέρα με τη μέρα πιο συνειδητά, πιο οργανωμένα χαρακτηριστικά. Αυτό το παίρνουν υπόψη τους γι' αυτό θωρακίζονται».

«Με αγώνα, με πάλη, με σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και της εξάρτησης. Με όρους μαζικού διεκδικητικού κινήματος θα φτάσουμε και στην κάλπη, νικηφόρα. Ετσι θα φτάσουμε και στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ετσι θα προχωρήσουμε», τόνισε κλείνοντας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ