Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Απαράδεκτο κείμενο

Σε ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, σημειώνει:

«Ο ΔΣΑ πιστός θεματοφύλακας των παραδόσεών του και εγγυητής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, θεωρεί ότι σε μια εποχή συρρίκνωσης και απαξίωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι απαράδεκτο το κείμενο της πολιτικής επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που τελικά αποβλέπει στην απαγόρευση λειτουργίας των κομμουνιστικών κομμάτων.

Βασικό συστατικό κάθε Δημοκρατίας είναι η ύπαρξη και λειτουργία κομμάτων στα πλαίσια που το Σύνταγμα ορίζει, με τελικό κριτή το λαό που επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει, την ώρα της κρίσεως.

Οι αυτοανακηρυσσόμενοι κριτές και η προσπάθειά τους να διαμορφώσουν την ιστορία, με βάση τις προσωπικές τους εκτιμήσεις, καταδικάζοντας ιδεολογίες, αποτελεί επικίνδυνη πρακτική, που δεν αρμόζει σε χώρες με μακρόχρονη ιστορία σε κατακτήσεις μέσα από πολυαίμακτους αγώνες για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Ο καθένας σε μια δημοκρατική χώρα είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις, τους στοχασμούς του και να αγωνίζεται με νόμιμα μέσα για τη διάδοσή τους. Κάθε λοιπόν προσπάθεια περιορισμού τους, αποτελεί πράξη αντιδημοκρατική και έλλειψη σεβασμού σε βασικές διαχρονικές αξίες, που διέπουν τα ανθρωπιστικά κράτη.

Ο ΔΣΑ θεωρεί ότι είναι απαραίτητο στους χαλεπούς αυτούς καιρούς μεγιστοποίησης του κέρδους να ενισχυθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί και ο απόλυτος σεβασμός στα ατομικά δικαιώματα, που στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, προσβάλλονται και περιορίζονται και καλεί την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να καταψηφίσει το κείμενο αυτό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ