Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ

Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών

Eurokinissi

«Η ποινικοποίηση της δράσης πολιτικών κινημάτων δεν είναι μόνο απαράδεκτη, είναι και επικίνδυνη. Κανείς δεν μπορεί να ταυτίσει ιστορικά τον κομμουνισμό με το ναζισμό και τις θηριωδίες που εξαπέλυσε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Κάτι τέτοιο αποτελεί προσβολή της ιστορικής μνήμης.

Λάθη και παραλείψεις, αιματηρές συγκρούσεις και πάθη υπήρξαν πάντοτε στην ιστορία και σημάδεψαν την απαρχή πολλών ιδεολογιών. Οι ιστορικοί και όχι οι πολιτικοί είναι αυτοί που θα κάνουν την όποια αποτίμηση. Δικό μας έργο, έργο δηλαδή των πολιτικών, πρέπει να είναι η διασφάλιση συνθηκών ελεύθερης έκφρασης της γνώμης των πολιτών.

Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που θα επιχειρηθεί να ψηφιστεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης στα τέλη Ιανουαρίου 2006 παραβιάζει βασικές Δημοκρατικές Αρχές, για τις οποίες το κόμμα στο οποίο ανήκω στην ιστορική του πορεία έχει δώσει σκληρούς αγώνες υπεράσπισης.

Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε στην Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης το κείμενο και απόφαση του Προέδρου του Κόμματος και Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή είναι να το καταψηφίσουμε και στην Ολομέλεια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ