Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Το μέλλον βρίσκεται στην αξιοποίηση του λιγνίτη

Κάλεσμα αντιπροσωπείας της ΝΕ Αρκαδίας του Κόμματος για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στην Αθήνα

Κάλεσμα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στην Αθήνα, το ερχόμενο Σάββατο 9 Οκτώβρη, απηύθυνε χτες αντιπροσωπεία της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ που περιόδευσε στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι επιπτώσεις από την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας και η ανάγκη να ξεπεράσει ο χώρος την αδράνεια, την απογοήτευση και την ηττοπάθεια που χρόνια καλλιεργούν οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Εκατοντάδες είναι πλέον οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης στα πλαίσια της απελευθέρωσης της ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης - μετοχοποίησης της ΔΕΗ και αναμένεται στο άμεσο μέλλον να χαθούν ακόμα περισσότερες καθώς οι μονάδες 1 και 2 του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Μεγαλόπολης βρίσκονται σε πορεία κλεισίματος. Η έλλειψη προσωπικού είναι ιδιαίτερα έντονη, τα συνεργεία έχουν κυριολεκτικά αποδεκατιστεί και στη θέση τους έχουν παρεισφρήσει εργολάβοι, ενώ το κυρίαρχο εργασιακό καθεστώς αποτελεί η μερική απασχόληση.

Επίσης, η χρησιμοποίηση φυσικού αερίου που θα ανήκει σε ιδιώτες στη θέση του λιγνίτη που αποτελεί ορυκτό πλούτο της περιοχής και η προσπάθεια μετατροπής της Μεγαλόπολης σε σκουπιδότοπο της Πελοποννήσου, όπως προωθεί η κυβέρνηση, συναντά την καθολική αντίδραση των εργαζομένων που δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υλοποίηση αυτών των σχεδίων. Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση ενός εργαζομένου στη συντήρηση του ΑΗΣ που σημείωσε σχετικά: «Είναι πρόκληση, σήμερα, οι υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάσταση του ΑΗΣ Μεγαλόπολης και για την απώλεια τόσων θέσεων εργασίας, να μας λένε πως η σκουπιδοποίηση της περιοχής θα δώσει κάποιες θέσεις εργασίας. Λειτουργούν και συμπεριφέρονται λες και είμαστε ηλίθιοι».

Τα στελέχη της ΝΕ από την πλευρά τους δήλωσαν ότι για να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις κόντρα στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και των πολιτικών τους εκφραστών, χρειάζεται μαζικός και συντονισμένος αγώνας από όλους τους εκμεταλλευόμενους και τους κάλεσαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο με την πεποίθηση ότι μπορεί να αποτελέσει η απαρχή για νέους νικηφόρους λαϊκούς αγώνες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας(2019-11-26 00:00:00.0)
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο(2018-04-21 00:00:00.0)
Οχι στην ιδιωτικοποίηση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ(2017-12-05 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και ενεργειακών ομίλων(2017-12-02 00:00:00.0)
Εγκληματική η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων(2008-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ