Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αντιφατικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

AYTH KI ΑΝ είναι αντίφαση. Η κυβέρνηση - όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος - προωθεί μέτρα για την ισότητα των δυο φύλλων στην εργασία μέσω και του νόμου για τη ...μερική απασχόληση!

Δηλαδή, μιλούν για προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών, μέσα από ένα νομοθέτημα που υπονομεύει τα εργασιακά δικαιώματα των ...πάντων. Γιατί, μερική απασχόληση σημαίνει «μερικός» μισθός και «μερική» ασφάλιση. Με άλλα λόγια, «μερική» ζωή. Κάτι, που είναι ξεκάθαρο για όλους ότι δε βοηθά κανέναν εργαζόμενο, ανεξαρτήτως φύλου.

Αλλο που, τόσο το ΠΑΣΟΚ στο πρόσφατο παρελθόν όσο και η ΝΔ σήμερα, προσπάθησαν και προσπαθούν να παρουσιάσουν τη μερική απασχόληση ως ...μέτρο ανεύρεσης ελεύθερου χρόνου. Μάλλον αστείο σε μια χώρα, όπου το μεγάλο πρόβλημα είναι η ανεύρεση εργασίας...

ΚΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ άνοιξε στη Νέα Δημοκρατία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ανακηρύσσοντας, σε συνέντευξή του, την Ντόρα Μπακογιάννη ως ...«Νο 2» της παράταξης. Διότι μπορεί, βλέπετε, το ...«Νο 1» να είναι αδιαπραγμάτευτο αυτήν την περίοδο, τη δεύτερη θέση, όμως, πολλοί ζηλεύουν.

Σίγουρα δεν το είδε με καλό μάτι το σχόλιο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που είναι και γραμματέας του κόμματος και πολλοί άλλοι «πρωτοκλασάτοι» υπουργοί. Λέτε τις επόμενες μέρες να χορτάσουμε από εσωκομματική «αριθμολογία»;

ΜΟΝΟΝ ΕΚΠΛΗΞΗ δεν προκαλεί στις μέρες μας ο ισχυρισμός βιβλίου Γάλλων δημοσιογράφων ότι παρακολουθούνταν από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες το τηλέφωνο του Ζακ Σιράκ την περίοδο που συζητούνταν στον ΟΗΕ το θέμα της εισβολής στο Ιράκ.

Μάλλον θα αποτελούσε έκπληξη το ...αντίθετο, μια και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κατά γενική παραδοχή ξεπεράσει κάθε όριο στο όνομα του διαβόητου «αντιτρομοκρατικού» δόγματος.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Μετά είναι να πάρεις στα σοβαρά τις δηλώσεις που έκανε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων ο Γιώργος Βουλγαράκης και, ιδιαίτερα, τον ισχυρισμό του ότι οι ελληνικές αρχές ελέγχουν κάθε δραστηριότητα των ξένων υπηρεσιών στην Ελλάδα;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ