Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΜΕ!

ΠΩΣ ΖΟΥΝ; «Ο μισθός ενός μέσου υπαλλήλου είναι αδύνατο να καλύψει από μόνος του τις βασικές ανάγκες του με αυξήσεις τιμών ή χωρίς. Για να επιβιώσει ο μισθωτός που δε διαθέτει δικό του σπίτι, πρέπει να κόψει τουλάχιστον το αυτοκίνητο που έχει γίνει πανάκριβο, αφού δεν μπορεί βεβαίως να κόψει τη θέρμανση ή τα είδη διατροφής. Τότε, λοιπόν, πώς ζουν οι μισθωτοί στην Ελλάδα; Ο μισθωτός ουσιαστικά καλείται να κάνει ένα μικρό θαύμα» (Η Ειρήνη Χρυσολωρά στα «ΝΕΑ»).

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ: «Πρέπει να πληρώσει και ο μισθωτός και ο συνταξιούχος αν είναι να γίνει μια νοικοκυρεμένη πολιτική. Να κόψουμε από παντού, να το καταλάβουμε αυτό το πράγμα και από την υγεία και από την παιδεία από παντού» (Δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη στη ΝΕΤ / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΛΙΜΑ: «Νέα διλήμματα θα αναδείξει κατά τα φαινόμενα για την πολιτική ηγεσία της χώρας η πολύπαθη Ολυμπιακή Αεροπορία. Το πιθανότερο είναι να μη βρεθεί και πάλι αξιόπιστος αγοραστής και τότε θα τεθεί το σκληρό δίλημμα διακοπής της λειτουργίας της» (Η προαναγγελία στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΦΟΥΣΚΑ: «Το Ζέπελιν είχε τη χαμηλότερη δυνατή επιχειρησιακή ανταπόκριση σε όσα με βάση το σχέδιο ολυμπιακής ασφάλειας έπρεπε να αντεπεξέλθει. Ενώ είχε προβλεφτεί να πραγματοποιήσει γύρω στις 400 ώρες πτήσης μόλις και μετά βίας ξεπέρασε τις 210. Το μίσθωμα για τους τρεις μήνες ήταν 1.676.000 ευρώ, δόθηκε από το ελληνικό δημόσιο στην κοινοπραξία "SAIC" χωρίς αντίστοιχη έκπτωση» (Το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ