Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Μεγάλη η ανταπόκριση των εργαζομένων

Γενική ήταν η πεποίθηση ανάμεσα στους εργαζόμενους του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες ο Γιάννης Πατσιλινάκος, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, πως πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από το πλαίσιο των αιτημάτων του ΚΚΕ και να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 του Οκτώβρη.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Νίκαιας καθημερινά αναγκάζονται να υπερεντατικοποιούν τη δουλιά τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, αφού οι καλυμμένες θέσεις δεν ανταποκρίνονται ούτε στις θέσεις που προβλέπει ο πεπαλαιωμένος πλέον ο Οργανισμός του νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, όταν έγινε ο Οργανισμός τα κρεβάτια ήταν 450. Σήμερα είναι 730 και το προσωπικό παραμένει αριθμητικά το ίδιο.

Δραματικές είναι οι ελλείψεις και στον τομέα των τραπεζοκόμων και του βοηθητικού προσωπικού και αρκετοί εργαζόμενοι παρέχουν ήδη τις υπηρεσίες τους με μειωμένα ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα και αποδοχές.

Τις δραματικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό παραδέχτηκε και ο διοικητής του νοσοκομείου στη συνάντηση που είχε με τον Γ. Πατσιλινάκο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν το πενιχρό εισόδημα που εισπράττουν, τα αλλότρια καθήκοντα που ασκούν και αντιτάχτηκαν στη μερική απασχόληση, που ολοένα και γενικεύεται στο νοσοκομείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή νοσηλεία των ασθενών.

Κι ενώ οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, το σωματείο των εργαζομένων, ένα χρόνο μετά τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, ακόμα δεν έχει συγκροτήσει προεδρείο με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αριστερή Συσπείρωση» οι οποίες δε συμφωνούν στην εκλογή αντιπροσωπευτικού προεδρείου.

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος επισήμανε στους εργαζόμενους την πάγια θέση του ΚΚΕ για δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, στο οποίο όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν μόνιμη απασχόληση και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και αποδοχές και τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο και με ενωμένο αγώνα να στείλουν σαφές και δυναμικό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ