Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο ΣΥΝ, η ΕΕ και οι συμβασιούχοι

Θυμάστε πού στηρίχτηκε όλη (σχεδόν) η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΝ στις ευρωεκλογές; «Παντιέρα» είχαν κάνει στην Κουμουνδούρου τη «φιλολαϊκή» ...έγνοια, που, δήθεν, επέδειξε η ΕΕ, με τη γνωστή οδηγία της προς τους συμβασιούχους. Αλλά και μετεκλογικά, πόσες και πόσες δεν ήταν οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΝ, για να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η ΕΕ είναι η «καλή» οικογένεια που ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους και πως η κυβέρνηση είναι η «κακιά» που δεν εφάρμοζε τις ...φιλεργατικές οδηγίες της ΕΕ για τους συμβασιούχους.

*

Ε, λοιπόν, η «καλή» ΕΕ μόλις προχτές εξέφρασε την ικανοποίησή της με τις ρυθμίσεις της «κακιάς» κυβέρνησης - που αφήνουν εκτός δουλιάς τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων - γιατί, όπως αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, «η Ελλάδα συμμορφώθηκε πλήρως με τις διατάξεις της Οδηγίας που αφορούν στο δημόσιο τομέα»! Και, βεβαίως, η ΕΕ δεν έχει κανένα λόγο να μην είναι ικανοποιημένη. Αντεργατική και παραπειστική ήταν η οδηγία της για τους συμβασιούχους, τέτοια είναι και η κυβερνητική ρύθμιση.

Αλλά εκείνοι οι «αριστεροί», που κραύγαζαν υπέρ της οδηγίας και κατηγορούσαν το ΚΚΕ όταν αποκάλυπτε το πραγματικό της περιεχόμενο, πού λούφαξαν χτες;..


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ