Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΛΑΡΙΣΑ
Προσκλητήριο συμμετοχής

Περιοδεία κλιμακίου της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, το Σάββατο στην Αθήνα, απηύθυνε αντιπροσωπεία της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, όπου περιόδευσε προχτές. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ - οι Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Τ. Τσιαπλές, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, Αγγ. Σίμος και Θ. Βασιλείου - συναντήθηκε με τη διεύθυνση του εργοστασίου και το σωματείο των εργαζομένων. Επίσης, επισκέφθηκε τους χώρους δουλιάς, όπου είχε πλούσιο και γόνιμο διάλογο με τους εργαζόμενους για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας και για τους λόγους που πρέπει να δώσουν το «παρών» τους στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο αντιδραστικό και βαθιά αντιαγροτικό χαρακτήρα του κανονισμού για τη ζάχαρη που προτείνει η Κομισιόν στα πλαίσια της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ. Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, αν ψηφιστεί αυτή η πρόταση, έστω και με κάποιες μικροβελτιώσεις, θα περιοριστεί δραστικά η τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα μας, θα συρρικνωθεί το εισόδημα των τευτλοπαραγωγών, θα κλείσουν εργοστάσια σε περιοχές με μεγάλη ανεργία, θα μονιμοποιηθούν και οι εισαγωγές ζάχαρης, που θα αυξάνουν τα ελλείμματα στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο, θα ενταθεί η κερδοσκοπία σε βάρος των καταναλωτών και θα αποδιαρθρωθούν παραγωγικά εκείνες οι περιοχές της χώρας που ως βασικά τους προϊόντα έχουν τη ζάχαρη και τον καπνό, που έχουν τη χειρότερη μεταχείριση στα πλαίσια της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ. Και υπογράμμισαν την αναγκαιότητα ρήξης και σύγκρουσης μ' αυτές τις επιλογές, που αποδέχεται και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Καταλήγοντας η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, τόνισε ότι γι' αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ζάχαρης της Λάρισας, όπως και γενικότερα οι εργαζόμενοι του νομού, πρέπει να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ