Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η κερδοφορία τίκτει αυθαιρεσία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με το επιχείρημα ότι τώρα δεν είναι εκλογές, η Διεύθυνση του «Ιασώ» δεν επέτρεψε χτες στον Ηλ. Σιώρα και την Ζ. Κακναβάτου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους στο μαιευτήριο, για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, το ερχόμενο Σάββατο.

«Δεν είναι κάτι σημαντικό», υποστήριξε μεταξύ των άλλων, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης του μαιευτηρίου. Ασφαλώς και ξέρει η Διεύθυνση του «Ιασώ» πόσο σημαντικό είναι η επιτυχία ενός τέτοιου συλλαλητηρίου και γι' αυτό δεν επιθυμεί να φτάσει το μήνυμα στους εργαζόμενους και στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Κι έπειτα, το ΚΚΕ έχει καθάρια θέση υπέρ ενός δημόσιου και αναβαθμισμένου συστήματος Υγείας με δωρεάν υπηρεσίες και ταυτόχρονη κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας. Αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα εξασφαλίζει κάθε χρόνο στο «Ιασώ» έσοδα 55.067.275 ευρώ απ' τα 286 κρεβάτια - 192.543 ευρώ απ' το κάθε κρεβάτι - σύμφωνα με στοιχεία της ICAP για το 2001. Εξάλλου, η κερδοφορία του κεφαλαίου στις μαιευτικές κλινικές έχει μεγάλες αποδόσεις. Ετσι, η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων - δηλαδή, το ποσοστό των προ φόρων κερδών ως προς τα ίδια κεφάλαια - σ' αυτόν τον τομέα ξεπερνά το 62% σε ετήσια βάση.

Να, λοιπόν, γιατί η κερδοφορία τίκτει αυταρχισμό και αυθαιρεσία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ