Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ
Δεν εφησυχάζουν οι εργαζόμενοι

«Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρχει. Οι εξελίξεις στον όμιλο του Λαναρά δεν επιτρέπουν ολιγωρία. Εξάλλου και οι ίδιοι ζείτε καθημερινά τις επιπτώσεις από την ασύδοτη δράση των εργοδοτών και την πολιτική στήριξης που τους παρέχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στους εργαζόμενους της νηματουργίας του Βαρβαρέσου στη Νάουσα, ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συζητώντας μαζί τους στο σχόλασμα της πρωινής βάρδιας, στην έξοδο του εργοστασίου, στο πλαίσιο των εξορμήσεων που πραγματοποιεί το ΚΚΕ ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Συνολικά στα εργοστάσια της εταιρίας απασχολούνται 300 εργαζόμενοι. Πέρσι, τον Οκτώβρη, μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι κατάφεραν να αποτρέψουν την απομάκρυνση 20 συναδέλφων τους και να εμποδίσουν την εφαρμογή του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης που ήθελε να επιβάλει η επιχείρηση. Χρόνια τώρα βιώνουν την εντατικοποίηση της δουλιάς για να καταφέρει η επιχείρηση να έχει κατακόρυφη αύξηση της παραγωγικότητας μέσα στην τελευταία 12ετία.

Ο Νίκος Χριστάνης, κάλεσε τους εργαζόμενους να επεξεργαστούν την πολύτιμη πείρα τους. Προειδοποίησε πως η ανεργία αύριο μπορεί να χτυπήσει και τη δική τους πόρτα. Γι' αυτό είναι ουσιαστικό να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη και να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά. Συνάμα, προέτρεψε τους νηματουργούς να υιοθετήσουν το πλαίσιο στόχων που προβάλει το ΚΚΕ και απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και να διεκδικήσουν μαζικά την υλοποίησή του μέσα από τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ