Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πονοκέφαλος από παρεμβάσεις Μητσοτάκη

Ενοχλημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από τις ανεπιθύμητες καθημερινές παρεμβάσεις του Κ. Μητσοτάκη, οι οποίες «χαλάνε» την εικόνα και το κλίμα που θέλουν να δημιουργήσουν.

Επίσημα η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι «δε σχολιάζει τις απόψεις του επίτιμου» της ΝΔ, αλλά κυβερνητικά στελέχη κατ' ιδίαν αποδίδουν σε ιδιοτελείς επιδιώξεις τις πολιτικές παρεμβάσεις του, επιδιώκοντας την απαξίωση και την «απομόνωσή» του. Η ερμηνεία που διακινείται από κυβερνητικά στελέχη αποδίδει τις παρεμβάσεις του στην «αναζήτηση ρόλου για την Ντόρα Μπακογιάννη», καθώς είναι δεδομένο, όπως λένε, ότι δεν πρόκειται να υπουργοποιηθεί.

Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε χτες το ενδιαφέρον του για το πολιτικό μέλλον της κόρης του, ανακηρύσσοντάς την «δεύτερο τη τάξει» στέλεχος της ΝΔ, που με τη σειρά του θα γίνει αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός. «Η Ντόρα είναι ένα θαυμάσιο στέλεχος, είναι το δεύτερο σίγουρα εις την τάξη. Μπορεί αργότερα, όλα τα πράγματα έρχονται με τη σειρά τους, μπορεί αργότερα και η Ντόρα να γίνει αρχηγός και πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας χτες στον ΑΝΤ1. Αφησε, εμμέσως πλην σαφώς, να εννοηθεί ότι προσδοκά την υποστήριξη του Κ. Καραμανλή, γιατί δεν τον υπονομεύει και επιπλέον «εμείς τον Κώστα τον Καραμανλή τον βοηθήσαμε με όλη μας την ψυχή για να τον κάνουμε πρόεδρο και πρωθυπουργό». Η Ντόρα, είπε σε άλλο σημείο, «έχει καιρό να περιμένει, στην πορεία θα έρθουν τα πράγματα».

Πάντως, ο Κ. Μητσοτάκης αν και εκτίμησε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «πηγαίνουν για συναίνεση» στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο άφησε ανοιχτό το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες λέγοντας: «Παρά ταύτα είναι ενδεχόμενο η οικονομία να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές». Ανέφερε ότι έχει στο μυαλό του «και ένα και δύο πρόσωπα» υποψήφιους για το προεδρικό αξίωμα, αλλά επιφυλάχτηκε να τα πει στον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας παραδέχτηκε ότι δε διαφωνούν στους στόχους. «Ο Κ. Καραμανλής προχωρεί πολύ πιο προσεκτικά, με πολύ πιο ήπιες κινήσεις, αλλά ο στόχος του είναι ο ίδιος και εύχομαι να πετύχει», είπε.

«Δε σχολιάζουμε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη», ήταν η απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου σε ερώτηση σχετική με την παρέμβαση Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι «δεν απασχολούν την κυβέρνηση» οι απόψεις που εκφράζει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενίσχυση της «πολιτικής σταθερότητας»(2009-03-13 00:00:00.0)
Με το βλέμμα στην προεκλογική εκστρατεία(2007-07-06 00:00:00.0)
«Σέρνονται» σενάρια και αγωνία...(2006-01-31 00:00:00.0)
Μεταξύ εκλογικού νόμου και... ζαρζαβατικών(2003-07-15 00:00:00.0)
Δικομματικά και ανούσια...(2003-03-15 00:00:00.0)
"Προβλέψιμος" ο Ακης, λέει το Μαξίμου...(1998-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ